Šta je Eskobar rekao Đukanoviću ostaje tajna, ali je posle saopštenja ambasade usledio demanti

11.11.2021

13:30

0

Eskobar je nakon trodnevne posete Sarajevu i Banjaluci doputovao u Crnu Goru i prvo se sastao sa predsednikom Ðukanovićem

Šta je Eskobar rekao Đukanoviću ostaje tajna, ali je posle saopštenja ambasade usledio demanti
Eskobar Đukanović USEmbassyMNE - Copyright Twitter/USEmbassyMNE

Šta je specijalni izaslanik američkog predsednika Gabrijel Eskobar rekao Milu Ðukanoviću nejasno je nakon što je iz kabineta crnogorskog predsednika saopšteno da tvrdnje Ambasade SAD ne održavaju suštinu veoma otvorenog i sadržajnog razgovora koji je trajao duže od jednog sata.

Šef Kabineta crnogorskog predsednika Miodrag Radović saopštio je, naime, da se desetak minuta razgovora Ðukanovića sa Eskobarom odnosilo na Crnu Goru.

“Pomenuto je obostrano i pitanje korupcije, ali bez zabrinutosti i ne u nekom dramatičnom tonu, kako bi se moglo zaključiti na osnovu tvita američke Ambasade, već u običajenom kontekstu, kao jednom od preduslova za brži napredak Crne Gore na putu evropske integracije”, rekao je Radović za podgorički Gradski portal.

 

 

Američka Ambasada je nakon sastanka Eskobara i Ðukanovića na Tviteru saopštila da je Eskobar tokom sastanka “naglasio zabrinutost SAD-a zbog ukorenjene korupcije u zemlji i podstakao Crnu Goru da nastavi da igra konstruktivnu ulogu u rešavanju regionalnih izazova”.

Eskobar je nakon trodnevne posete Sarajevu i Banjaluci doputovao u Crnu Goru i prvo se sastao sa predsednikom Ðukanovićem.

Iz predsednikovog kabineta je prethodno saopšteno da izjava za medija nakon susreta dvojice zvaničnika neće biti, ali da će biti objavljeno saopštenje.

Zajedničko saopštenje je izostalo, a na Tviteru se najpre oglasila Ambasada SAD, a potom i šef Ðukanovićevog kabineta koji tvrdi da "tvit Ambasade SAD ne odgovara suštini razgovora".

U međuvremenu, iz kabineta Ðukanovića navodi se da je predsednik zahvalio na posvećenosti Eskobara Crnoj Gori i regionu, i izrazio nadu da će njegovo dobro poznavanje prilika na Zapadnom Balkanu biti benefit za razvoj odnosa sa SAD i ekonomski i demokratski razvoj država regiona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike