Afera "Agrokor" ponovo aktuelna u Hrvatskoj? Nekoliko osoba uhapšeno, među njima bivša tužiteljka!

16.11.2021

08:54

0

Još uvek nije potvrđeno da li je povezano sa "Agrokorom", ali će dalja istraga doneti zaključak

Afera "Agrokor" ponovo aktuelna u Hrvatskoj? Nekoliko osoba uhapšeno, među njima bivša tužiteljka!
agrokor - Copyright Profimedia/Pixabay

U Hrvatskoj je u utorak ujutru uhapšeno više osoba, među kojima su bivša tužiteljka Mirela Alerić Puklin i njen suprug Goran Puklin.

Advokat Ljubo Pavasović Visković tvrdi da ne zna zbog čega su njegovi klijenti uhapšeni, a portal nezvanično saznaje da su ova hapšenja povezana sa aferom "Agrokor".

Mirela Alerić Puklin je, podsećaju, vodila predmet u slučaju Piruške Canjuge, jedne od okrivljenih u slučaju Agrokor, a sumnja se, piše Index, da je Alerić Puklin davala podatke Canjugi o sporu u predmetu koji je vodila protiv nje.

Portal podseća da je, iako ova hapšenja, kako se zasad čini, imaju veze sa slučajem "Agrokor", bračni par Puklin poznat je i iz slučaja hapšenja Dragana Kovačevića, koji je bio na čelu firme Jadranski naftovod (Janaf), koje u mešovitom vlasništvu.

Kod Gorana Puklina pronađeno je oko četiri miliona evra za koje Uskok smatra da pripadaju Draganu Kovačeviću, bivšem šefu Janafa koji je takođe pao u jednoj od akcija Uskoka.

Mirela Alerić Puklin je, inače, podnela ostavku na tužiteljsku poziciju pošto je kod njenog muža pronađen novac za koji Uskok smatra da pripada Kovačeviću.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike