"Na operaciju je otišla na nogicama, a izašla je u komi": Roditelji dvogodišnje devojčice u šoku, ne zna se šta je krenulo po zlu (VIDEO)

12.11.2021

15:14

0

Trebalo je da bude rutinska operacija u trajanju od sat i po vremena

"Na operaciju je otišla na nogicama, a izašla je u komi": Roditelji dvogodišnje devojčice u šoku, ne zna se šta je krenulo po zlu (VIDEO)
Devojčica kod doktora - Copyright Profimedia

Ono što je trebalo da bude rutinska operacija, za porodicu Gadžun iz Kaknja se pretvorilo u bitku za život svoje dvogodišnje ćerke.

Po rođenju, malena devojčica je imala spušten očni kapak, zbog čega je izvršena prva operacija pre godinu dana. Tokom naredne godine sve je delovalo da je u redu, dok se devojčica nije požalila da je oko boli i peče.

Ispostavilo se da se inficiralo zbog plastike koji podiže kapak i da operacija mora da bude ponovo obavljena. Kako se termin u državnoj bolnici čekao dugo, porodica se odlučila za privatnu kliniku "Bejtović" koju im je predložila doktorka koja je izvela i prvu operaciju.

- Ne možemo ništa da zamerimo, sve je bilo u redu nakon prve operacije, detetu je mnogo pomogla i zbog bolova koje je sada trpela odlučili smo se za opciju privatne klinike. Skupili smo novac uz pomoć članova porodice i zakazali operaciju za 8.novembar - objšanjava devojčicina mama Amila Gadžun.

- Operacija je trebalo da traje sat i po vremena, i da dete nakon buđenja odleži još sat. Tražili su nam brojeve telefona kako bismo mogli da dođemo po nju kada sve bude gotovo. U jednom trenutku smo videli neko komešanje ispred klinike, nisu nas zvali i odlučili smo da odemo da vidimo šta se dešava. Ispostavilo se da su se svi uzvrpoljili zbog moje ćerke.

- Rekli su da je sve u redu  i da je devojčica prilikom buđenja imala zastoj srca. Takođe su nam objasnili da će je poslati Hitnom na Koševo - dodaje.

Tamo su čuli reči koje nijedan roditelj ne želi.

-Ispostavilo se da nam je ćerka upala u tešku komu. Ni sami ne znaju šta je dovelo do  toga, ne mogu nikoga da krivim - objašnjava majka malene devojčice.

Roditelji nisu znali da je operacija rizična, a kasnije su saznali da je sala iznajmljena za potrebe ove operacije.

- Nećemo još uvek nikoga da krivimo, saznaćemo šta je bilo u pitanju. Malo je bolje u odnosu na prethodne dane, ali ne može da diše samostalno i u kritičnom je stanju. Doktori su nam rekli da nema nade jer joj je mozak u potpunosti izgubio funkciju - priča mama Amila.

- Mi se i dalje nadamo čudu, pokušavamo da stupimo u kontakt sa lekarima iz Turske. U meni su pomešane emocije, ljutnja, strah i bol - dodaje.

Pored dvogodišnje devojčice, supružnici imaju još dvoje dece, od osam i 10 godina i oni iako sumnjaju, ne znaju u potpunosti šta se dešava.

- Malo pre operacije se dete igralo u igraonici i onda nam se desilo ovo. Starija deca ne idu u školu i zamenili smo im mobilne telefone kako ne bi gledali slike svoje mlađe sestre - kroz suze objašnjava Amila.

Anestezilog koji je bio dežuran na operaciji oglasio se povodom nesreće.

- Ne bežim od odgovornosti. Psihički nisam u stanju da komentarišem išta. Istraga će pokazati - naglasio je doktor Suad R.

Jedina laboratorija koja je ovlašćena za verifikaciju aparata za merenje “Verlab” tvrdi da anesteziološki aparat dr. Suada R. nije verifikovan, a Suad R. tvrdi da on nije u Poliklinici “Bejtović” koristio svoj nego aparat u vlasništvu dr. Bejtovića.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dnevni avaz

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike