Roditelji monstrumi iz Visokog: Dete tukli i izgladnjivali, držali ga kao roba!

12.11.2021

09:12

0

Dečak je bio u sobi koja je bila dodatno osigurana metalnim lancem, gde nije mogao obavljati ni fiziološke potrebe

Roditelji monstrumi iz Visokog: Dete tukli i izgladnjivali, držali ga kao roba!
Copyright Pixabay

Opštinski sud u Visokom potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva ZDK u kojoj se supružnici Amina i Harun Smolo terete da su duži vremenski period na području Visokog vršili psihičko i fizičko nasilje nad šestogodišnjim detetom.

Dečak je živio u zajedničkom domaćinstvu, a u periodu od 25. septembra 2017. do 8. septembra 2021. godine supružnici Smolo su grubo zanemarili svoju funkciju zbrinjavanja i odgoja oštećenog, svesni da će takvim nasiljem ugroziti mir, psihičko zdravlje i telesnu celovitost oštećenog te da tako zanemaruju funkciju zbrinjavanja i odgoja dečaka.

U optužnici se navodi da su dete kažnjavali kada bi uradio nešto što im nije odgovaralo tako što ga je otac Harun udarao kaišem, a osumnjičena Amina čupala rukama za kosu.

NN osobe su ove radnje prijavile 8. septembra 2021. godine Policijskoj stanici Visoko te je službenica JU Centar za socijalni rad Visoko dete zatekla u mestu Buzić Mahala, u kući koja nije uslovna za život, bez struje, a iz koje nije moglo izaći, jer su ulazna vrata bila zaključana i ključ je bio kod majke.

Dečak je bio u sobi koja je bila dodatno osigurana metalnim lancem, gde nije mogao obavljati ni fiziološke potrebe, osim u tutu, koju nije imao gde da isprazni.

U optužnici se navodi da se u sobi zbog toga osećao nesnosan smrad, zagušljivost, a dečak je bio iscrpljen, gladan, žedan i umoran.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Srpskainfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike