Policija u Hrvatskoj pucala na krijumčare: Jedan od njih pokušao da pregazi policajca

06.11.2021

08:26

0

Nekoliko osoba za koje se sumnja da su trojica osumnjičenih pokušali da ih prokrijumčare su pobegli i za njima se intenzivno traga

Policija u Hrvatskoj pucala na krijumčare:  Jedan od njih pokušao da pregazi policajca
Copyright Youtube printscreen

Istarska policija uhapsila je tri muškarca sa područja Istre koji su krijumčarili migrante kod granice sa Slovenijom, saopštila je istarska policija.

Prema podacima policije, jedan od tih muškaraca je pritom pokušao da pregazi policajca koji je bio primoran da puca na njega. Vozač koji je zadobio teške povrede prevezen je u bolnicu i van je životne opsanosti.

-Policijski službenici su nad dvojicom muškaraca sproveli istragu, pa su ih u četvrtak uveče priveli u pritvorsku jedinicu PU istarske zbog sumnje da su krijumčarili migrante. Nad trećom osobom, vozačem koji je pokušao da pregazi policijskog službenika, kriminalističko istraživanje sprovešće istragu nakon što izađe iz bolnice, ne samo zbog sumnje da je krijumčario migrante veći i zbog sumnje da je počinio kazneno delo teško ubistvo u pokušaju, izjavila je portparolka istarske policije Suzana Sokač.

Inače, službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave istarske sproveli su istragu kojim su obuhvatili dvojicu hrvatskih državljana, 53-godišnjaka i 31-godišnjaka zbog sumnje da su počinili kazneno delo protivzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Evropske unije ili potpisnici šengenskog sporazuma.

Zbog sumnje da je navedeno kazneno delo počinila i treća osoba, 44-godišnji hrvatski državljanin, kao i da je pored toga počinio i kazneno delo teško ubistvo u pokušaju, policija će po njegovom izlasku iz bolnice nastaviti kriminalističko istraživanje.

Do sada istragom utvrđeno da je 44-godišnjak u sredu na području Poreča angožovao 53-godišnjaka i 31-godišnjaka da za novčanu naknadu prevezu osobe, za koje se sumnja da su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku, do neposredne blizine državne granice kako bi mogle nezakonito da pređu na područje Republike Slovenije.

Istog dana oko 12,35 sati na području naselja Brič, u blizini graničnog prelaza u tome ih je sprečila policija.

Nekoliko osoba za koje se sumnja da su trojica osumnjičenih pokušali da ih prokrijumčare su pobegli i za njima se intenzivno traga.

Policijski službenici su tokom istrage u vozilu 31-godišnjaka pronašli i 27,50 grama marihuane.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji list

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike