Detalji pljačke u Nikšiću: Radnik obezbeđenja se borio sa napadačima, metak u grudi bio koban

20.10.2021

11:13

1

Autor: M. M.

Dok se jedan napadač borio sa Mrdakom druga dvojica su ubacivali džakove sa novcem u džip koji su došli

Detalji pljačke u Nikšiću: Radnik obezbeđenja se borio sa napadačima, metak u grudi bio koban
Orružana pljačka ilustracija - Copyright Profimedia

Dvojica radnika obezbeđenja su pala od udaraca kundacima. Mrdak se uprkos tome opirao i uhvatio se u koštac sa jednim od napadača koji je onda pucao u njega iz neposredne blizine.

Radnik na obezbeđivanju Nove pošte u Nikšiću Ljubiša Mrdak poginuo je pokušavajući da spreči pljačku, a metak kojim su ga pljačkaši pogodili u grudi bio je koban po njega.

Premi izjavama očevidaca nakon što je ranjen Mrdaku su pokušali da pomognu, a hitna pomoć je brzo stigla i odvezla ga u nikšićku bolnicu.

Novac i ostale dragocenosti, nikšićkoj pošti se dovozi u blindiranom kombiju. Obično u pratnji bude više lica iz obezbeđenja. Jutros su ih bila trojica. Oko 9 časova su na parking iza nove pošte dovezli novac, koji je kako saznaje DAN, bio u vrećama.

Navodno, čim su radnici obezbeđenja izašli iz auta nastao je haos. Iz džipa bosanskih registarskih oznaka izašla su trojica maskiranih pljačkaša, po izjavi očevidaca, imali su duže kabanice, sa kapuljačama na glavi. Nosili su puške. Munjevitom brzinom su prišlu kombiju sa novcem. Obezbeđenje su udarali kundacima i porskali biber sprejom. Dvojica radnika obezbeđenja su pala od udaraca kundacima. Mrdak se uprkos tome opirao i uhvatio se u koštac sa jednim od napadača koji je onda pucao u njega iz neposredne blizine.

Dok se jedan napadač borio sa Mrdakom druga dvojica su ubacivali džakove sa novcem u džip koji su došli.

Nekoliko poštara je bilo na sporednom ulazu pošte, jer su čekali novac.

– Čuli smo pucnjavu. Pljačka se odvijala munjevitom brzinom. Potrčali smo da pomognemo zaštitarima. Jedan poštar je pozvao policiju, drugi hitnu pomoć. Pljačka si su se brzo udaljili… – rekao nam je jedan od očevidaca pljačke.

Prema saznanjima portala DAN, Mrdak je porijeklom iz Bijelog Polja, a živio je u Nikšiću. Oženjen je i ima sina i kćerku, a nedavno je dobio i unuče.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike