Sveti Petar Cetinjski proslavljen na Cetinju: Komite i vernici CPC ponovo prave haos ispred manastira (VIDEO)

31.10.2021

15:08

0

Na socijalnim mrežama se tokom popodnevna pojavio snimak sa Cetinja, na kome se mogu videti pristalice kanonski nepriznate CPC isped Cetinjskog manastira

Sveti Petar Cetinjski proslavljen na Cetinju: Komite i vernici CPC ponovo prave haos ispred manastira (VIDEO)
sveti petar cetinjski - Copyright YouTube

Svetom arhijerejskom liturgijom i blagosiljanjem slavskog kolača na Cetinju danas, 31. oktobra, toržestveno je proslavljen praznik Svetog apostola i jevanđelista Luke i Svetog Petra Cetinjskog Čudotvorca, koji je slava Cetinjskog manastira i Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog.

Svetom službom Božijom načalstvovao je Njegovo visokopreosveštenstvo Mitropolit dabrobosanski g. Hrizostom uz sasluženje Visokopreosvećenog Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Joanikija, više episkopa Srpske pravoslavne crkve, sveštenstva i sveštenomonaštva iz više eparhija naše Crkve i molitveno učešće vernog naroda.

Proslava Svetog Petra Cetinjskog, slave Cetinjskog manastira i Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog, počela je sinoć, u navečerje praznika, prazničnim bdenijem u Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Cetinjskom manastiru, a biće nastavljena večeras u Podgorici, u kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja, u 19 časova, Duhovnom akademijom u organizaciji Bogoslovije Sv. Petra Cetinjskog.

Na socijalnim mrežama se tokom popodnevna pojavio snimak sa Cetinja, na kome se mogu videti pristalice kanonski nepriznate CPC koje su ponovo organizovala protest ispred Cetinjskog manastira!

Za sada nije poznato da li su protivnici SPC u Crnoj Gori izazvali neki incident, ali se na snimku koji kruži na socijalnim mrežama može videti da su skandirali i pevali.

U jednom momentu se pojavio mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije , a vernici kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve su mu poručili da nije dostojan.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike