Patrijarh Porfirije stigao u Banjaluku: Vi ste dokaz da Bog nije ostavio svoj narod (VIDEO)

22.10.2021

17:26

0

On je započeo dvodnevnu posetu Eparhiji banjalučkoj

Patrijarh Porfirije stigao u Banjaluku: Vi ste dokaz da Bog nije ostavio svoj narod (VIDEO)
Copyright Patrijarh Porfirije, TV Hram printscreen

Patrijarh srpski Porfirije rekao je u Banjaluci da je narod tih krajeva najbolji mogući dokaz da Bog nije ostavio svoj verni narod.

On je započeo dvodnevnu posetu Eparhiji banjalučkoj, a dočekali su ga episkop banjalučki Jefrem, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, kao i drugi predstavnici javnog života RS i Banjaluke.

Nakon toga, u Hramu Svete Trojice služena je doksologija u čast dolaska patrijarha.

- Došli smo ovde da se zajedno molimo da nam Bog da razuma... Bez molitve nije moguće nijedan pedalj sebi dodati, a kamoli rešavati suštinske probleme svog postojanja. Moliti se neprestano jeste poziv Hristov i reči Apostolove nama upućene - rekao je patrijarh u obraćanju vernicima u Hramu.

Patrijarh Porfirije rekao je da je ispunjen radošću, radošću u Duhu Svetome i Gospodu Isusu Hristu i Bogu ocu što je došao u Banjaluku - divni grad i u ovu blagoslovenu zemlju.

Patrijarh je istakao da ovde istinske plodove daje Crkva Hristova i ne treba mnogo pameti i sposobnosti da se uoči šta se sve desilo nekoliko decenija ranije na ovim prostorima.

- To što se u Republici Srpskoj i na ovim prostorima vera probudila iz pepela jeste dokaz da je Crkva Hristova na ovim prostorima nešto što nikada nije prestalo - rekao je patrijarh Porfirije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A. B.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike