Dodik: Poništiti sve odluke koje nisu po Ustavu i u skladu sa Dejtonskim sporazumom

23.09.2021

19:48

0

Autor: N. A.

On je pozvao građane Srpske da shvate ozbiljnost situacije

Dodik: Poništiti sve odluke koje nisu po Ustavu i u skladu sa Dejtonskim sporazumom
Milorad Dodik, Youtube printscreen

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je danas donosioce odluka u Republici Srpskoj da se okupe i u Narodnoj skupštini ponište sve što je izvan Ustava i Dejtonskog sporazuma.

Komentarišući to što je Ustavni sud BiH utvrdio da pojedine odredbe Zakona o šumama Republike Srpske nisu u skladu sa Ustavom BiH i ranije odluke na štetu Srpske, Dodik je poručio da je krajnje vreme da Parlament Srpske zaseda i poništi sve neustavne odluke i da Srpska hoće da prihvati dejtonsku BiH, prenosi RTRS.

Pročitajte još:

– Hoćemo da kažemo da nas ne zanima nikakav visoki predstavnik, pogotovo ovaj koji se lažno predstavlja i koji bi donosio neke odluke. Vidim da danas on piše neko pismo, da on nešto traži, šta on ima sa platama, šta on im s tim stvarima. Neka to rešava u svojoj zemlji, a ne kod nas – rekao je Dodik.

On je pozvao građane Srpske da “shvate ozbiljnost situacije”.

Briselske diplomate i sarajevska politika “ne mogu da prave zemlju, jer u takvoj BiH mi nećemo da budemo”, poručio je.

Pročitajte još:

– Briselske diplomate se uvek nešto žure. Uvek guraju svoje. Uvek je bilo da ono što je ranije naznačeno u Sarajevu, tako i bude na kraju, pa nam samo ispostave zahtev. U takvoj BiH mi nećemo da budemo – rekao je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug