Rastu tenzije u Crnoj Gori: Krivokapić zakazao sednicu Veća za nacionalnu bezbednost

02.09.2021

11:57 >> 12:05

0

Autor: I.P

Izvor: Tanjug

Tema sednice je analiza aktuelne bezbednosne situacije

Rastu tenzije u Crnoj Gori: Krivokapić zakazao sednicu Veća za nacionalnu bezbednost
Zdravko Krivokapić AP Photo/Francisco Seco

Premijer Zdravko Krivokapić za sutra je zakazao sednicu Veća za nacionalnu bezbednost.

Prema faksimilu poziva upućenom predsedniku parlamentarnog Odbora za bezbednost Milanu Kneževiću, a koji je objavio podgorički portal Borba, tema sutrašnje sednice je analiza aktuelne bezbednosne situacije i razno.

PROČITAJTE JOŠ:

Na prošloj sednici Veća, održanoj 23. avgusta, konstatovano je da je bezbednosna situacija u Crnoj Gori redovna, stabilna i mirna.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović je novinarima juče rekao da je procena da bezbednosna situacija u Crnoj Gori nije povoljna.

Sekulović je o proceni bezbednosne situacije govorio u kontekstu predstojećeg ustoličenja izabranog mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru u nedelju, 5. septembra, za kada je predviđeno i okupljanje onih koji se protive tom crkvenom događaju na Cetinju.

Dolazak na protestni skup najavio je u subotu i predsednik Crne Gore Milo Ðukanović, ako ceremonija ustoličenja ne bude izmeštena, dok je premijer Krivokapić, koji je ranije rekao da će prisustvovati ustoličenju i to bez obezbeđenja, odustao od odlaska na Cetinje.

PROČITAJTE JOŠ:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti