Niskobudžetna avio-kompanija suspendovala sve letove u zemlje regiona

15.01.2021

11:13 >> 11:06

0

Autor: A. B.

Od ranije je bio smanjen obim letova u regionu

Niskobudžetna avio-kompanija suspendovala sve letove u zemlje regiona
Copyright Pixabay

Niskotarifni avio-prevoznik RajanEr (Ryanair) privremeno je suspendovao sve svoje operacije na tržištima u bivšoj Jugoslaviji nakon što je izvršni direktor aviokompanije, Majkl O’Liri, rekao da je mreža letova kompanije “propala” zbog novih ograničenja putovanja širom Evrope, piše portal Exyuaviation.

Aviokompanija je već imala smanjen obim letova u regionu, obzirom da je opslužuivao samo Banjaluku i Podgoricu u regionu.

RajanEr je sada obustavio letove iz Geteborga za Banjaluku, kao i iz Londona, Stansteda i Šarlroa do glavnog grada Crne Gore.

Od početka pandemije, prevoznik nije obnovio operacije u Srbiju, dok Hrvatsku opslužuje samo sezonski, tokom leta.

RajanEr još uvek nije saopštio datum obnavljanja niza svojih ruta u bivšoj Jugoslaviji, ali se to očekuje početkom letnje sezone 2021. godine, odnosno 28. marta.

Ispostavilo se da je zimska sezona još gora od očekivanog za evropske aviokompanije, uprkos očekivanjima kompanije RajanEr da smanjenja neće pogoditi profitabilnost, jer su letovi ionako stvarali gubitke.

Očekuje se da će broj putnika u januaru pasti na ispod 1,25 miliona, a zatim će se smanjiti na 500.000 u februaru i martu, što je najniži nivo avionskog putovanja od početka pandemije.

Uprkos suspenziji više ruta, RajanEr i dalje planira pokretanje novih usluga za Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku.

Pročitajte još:

Naime, 29. marta aviokompanija namerava da otvori letove iz Beča za Banja Luku i Pulu, a zatim 4. juna iz Napulja za Zadar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: exyuaviation

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike