Voda povučena iz Hrvatske isporučena komšijama!

02.07.2024

11:31

0

Kako navode iz Agencije, naziv proizvoda je "Studena 1.5 L", brenda Studena, zemlje porekla - Hrvatska i može uticati na ljudsko zdravlje

Voda povučena iz Hrvatske isporučena komšijama!
Copyright Profimedia

Na tržište Bosne i Hercegovine isporučena je voda iz Hrvatske, koja je ranije iz prodaje povučena u toj zemlji i u Sloveniji zbog prisustva zbog prisustva crnog taloga.

Kako prenosi sarajevski portal "Klix", očekuje se da nadležne agencije u Bosni i Hercegovini takođe povuku ovaj proizvod s polica.

Agencija za sigurnost hrane BiH je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaveštena da je na tržište BiH isporučena izvorska voda poreklom iz Hrvatske u kojoj je, službenim kontrolama, vizuelno potvrđena prisutnost crnog taloga na dnu boce.

Kako navode iz Agencije, naziv proizvoda je "Studena 1.5 L", brenda Studena, zemlje porekla - Hrvatska i može uticati na ljudsko zdravlje. Proizvođač je Studenac d.o.o., Matije Gupca 120, Lipik.

Tri serije ove izvorske vode su pre četiri dana povučene sa hrvatskog tržišta, nakon čega je usledilo obaveštenje zemljama koje su ovu vodu uvezle.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike