Uhapšena bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore! Lisice joj stavljene na aerodromu, noć provela u betonjerci Centra bezbednosti

18.04.2022

05:40 >> 06:26

0

Autor: J. S. J.

Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 17 godina

Uhapšena bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore! Lisice joj stavljene na aerodromu, noć provela u betonjerci Centra bezbednosti
vesna medenica - Copyright prontscreen/youtube/NVO MANS

Vesna Medenica uhapšena je kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima, potvrdilo je "Vijestima" više izvora iz Uprave policije (UP).

Navodno je privedena je zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična dela: stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

-Medenica je uhapšena nakon što je predala putne isprave službenicima granične policije. Noć je provela u betonjerci podgoričkog Centra bezbednosti (CB), a već danas očekuje se da bude privedena nadležnom Specijalnom tužilaštvu - pojašnjavaju sagovornici iz Uprave policije.

Specijalno državno tužilaštvo dobilo je u februaru od Europola transkripte razgovora Miloša Medenice i Darka Lalovića, dugogodišnjeg telohranitelja njegove majke.

Nakon što je obavljena selekcija poziva, u martu je i zvanično potvrđeno da je Medenica koristio kriptovani telefon putem kojeg je ugovarao šverc droge iz Kolumbije, ali i krijumčarenje cigareta.

Upravo u tim razgovorima, Medenica je obelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima, i da će ih zaštiti ako zatreba, "jer im mnogo zna", aludirajući na konkurente u švercu cigareta.

printscreen/youtube/Vijesti Online
 

 

-Oni su se pomirili sa Grandovcima i izbacuju po 4 kamiona u 5 dana. I od.. (zvučni prekid) onoga Pekića i plasirali priču da sam to ja uradio. I već je on mladio da ja radim. Ali i to nas boli ku..c, jer ona se sve zna od početka baš, zbog ne daj bože, da je u toku da nas može zaštititi. Istim napadamo kao oni na nas. Čak i gorim kad im ona zna sve i još su oni došli kod nje da je mole da im izađe u susret - navodi se u porukama Medenice i Lalovića.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT), nakon dobijana selektovanih razgovora, formiralo je predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.

Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda punih 17 godina, do ostavke koju je podnela krajem 2020. godine.

Inače, ovo nije prvi put da se ime Vesne Medenice pominje u javnosti u negativnom kontekstu. 

Naime, pre nekoliko godina Istraživački centar MANS-a je objavio da je Medenica svoje parcele u selu Ravni kod Kolašina prodala po ceni koja je čak deset puta bila veća od tržišne procene.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike