Knežević pozvao Spajića da do petka Skupštini dostavi rezoluciju o Jasenovcu! DNP spreman da preispita dalju podršku Vladi

10.05.2024

13:44

0

"Preklinjem da to učini, ne zbog mene, nego zbog srpskog naroda bez čije podrške ni Jakov Milatović ni on ne bi postali to što jesu"

Knežević pozvao Spajića da do petka Skupštini dostavi rezoluciju o Jasenovcu! DNP spreman da preispita dalju podršku Vladi
Copyright R.R./ATAImages

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević pozvao je crnogorskog premijera Milojka Spajića da do sledećeg petka dostavi Skupštini predlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu, kako je naveo, "ne zbog mene već zbog srpskog naroda koji ga je glasao".


- Pošto je premijer Milojko Spajić juče pred čitavom crnogorskom javnošću saopštio da će podneti rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, javno ga pozivam da dostavi predlog rezolucije o genocidu do sledećeg petka kako bi po skraćenoj proceduri u Skupštini osudili genocid nad srpskim, jevrejskim i romskim narodom u Jasenovcu, naveo je Knežević u saopštenju za javnost.

On smatra i da je to dovoljno vremena za predlaganje rezolucije.

- S obzirom na to da za genocid u Jasenovcu nije potrebno raditi nikakva dodatna istraživanja, konsultovati eksperte, da su brojke od najmanje 700.000 ubijenih Srba, Jevreja i Roma istinite, neumoljive i užasavajuće, smatram da je sasvim dovoljno vremena da se rezolucija o genocidu u Jasenovcu i zvanično formalizuje", kazao je Knežević.

Glasanje za rezoluciju dovodi u pitanje našu dalju podršku Vladi 


Odluka crnogorske Vlade da će u Generalnoj skupštini UN glasati za rezoluciju o Srebrenici, koju je u parlamentu saopštio premijer Milojko Spajić, izazvala je brojna negativna reagovanja u Crnoj Gori i Srbiji, a iz DNP Milana Kneževića je saopšteno da to ozbiljno dovodi u pitanje njihovu dalju podršku Vladi.


Poručio je da neće prihvatiti nikakve, kako je kazao, sintkasičke vratolomije i nameru da se genocid u Jasenovcu, "ođednom pretvori u prisilno plivanje u Savi i slučajna vešanja na vrbama".

- Previše je naših mrtvih pod zemljom da bismo im svaki dan prevrtali kosti rezolucijama za jednokratnu upotrebu. Dakle, evo prilike premijeru Spajiću da održi javno datu reč, i pokaže kako ima isti odnos i prema stradanju srpskog naroda, tako što će dostaviti Skupštini predlog Rezolucije o genocidu, a ne o zločinu u Jasenovcu, saopštio je Knežević.

Knežević je ocenio da bi, kako je kazao, voleo da greši.

- Bog mi je svedok za to, ali se plašim da premijer Spajić ipak neće podneti rezoluciju o genocidu, a ja ga preklinjem da to učini, ne zbog mene, nego zbog srpskog naroda bez čije podrške ni Jakov Milatović ni on ne bi postali to što jesu, zaključio je Knežević, preneli su podgorički mediji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike