Nevreme pravi haos u Sloveniji: Jaki udari vetra, pao i sneg! (FOTO)

16.04.2024

17:11

0

U severnoj Sloveniji počele su da se pojavljuju ​​oluje, a padavine će se u sledećih nekoliko sati pojačati

Nevreme pravi haos u Sloveniji: Jaki udari vetra, pao i sneg! (FOTO)
Copyright 24sedam/ J.S.J.

Agencija za okolinu izdala je narandžasto upozorenje za jugozapad i centralni deo Slovenije zbog jakog vetra. Za južnu polovinu zemlje izdato je narandžasto upozorenje zbog snežnih uslova. Pale su temperature, ponegde je, kao i u Hrvatskoj, zahladnelo i više od 10 stepeni.

Zahlađenje uz hladan front sa severoistoka kreće se prema zapadu zemlje. Ponegde je već zahladnelo i više od 10 stepeni. Duva jak severoistočni vetar. U severnoj Sloveniji počele su da se pojavljuju ​​oluje, a padavine će se u sledećih nekoliko sati pojačati, piše Agencija za okolinu.

“U pojasu od Gorenjske do Koruške očekuje se od 30 do 60 milimetara kiše. U višim predelima, iznad oko 800 metara, može pasti oko 20 centimetara snega”, objavila je Agencija za okolinu Republike Slovenije (Arso).

 

 

Sneg je već zabeleo Ljubelj, Korensko sedlo i Roglu, što se vidi i na veb kamerama. Ujedno, Saobraćajno-informativni centar upozorava da je zimska oprema obavezna i nakon 15. marta u slučaju snega na putevima.

Sitne pahulje snega već padaju i u Štajerskoj, i to na nadmorskoj visini ispod 500 metara. Iz Koruške, tačnije Mežice i Črne na Koruškoj.

Narandžasto upozorenje

Danas poslepodne i uveče na Primorju su mogući vrlo jaki olujni udari koji će prelaziti stotinu kilometara na sat, a prolazno pojačan severoistočni vetar duvaće i na drugim mestima u Sloveniji, najavila je za STA dežurna meteorološkinja Arsa Eva Bezek.

 

 

Zbog jake bure Arso je za danas od 14 do 23 sata izdao narandžasto upozorenje za buru, na obali je moguća i severni vetar. Zbog jakog vetra Arso je izdao i narandžasto upozorenje za centralnu Sloveniju, i to za danas između 13 i 15 sati.

Zbog poslepodnevnih i večernjih snežnih uslova izdato je narandžasto upozorenje za vreme jugoistoka i jugozapada zemlje. Žuto upozorenje na vremensku prognozu izdato je danas i za ostatak zemlje, uglavnom za poslepodne.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike