Krišto: Preko Beograda bićemo povezani sa više od 80 posto svetskih destinacija

15.04.2024

17:37

0

Ona je istakla da ta linija ima turistički i poslovni segment

Krišto: Preko Beograda bićemo povezani sa više od 80 posto svetskih destinacija
Copyright Tanjug/Video

Predsedavajuća Veća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto izjavila je danas da otvaranje vazdušnih linija Beograd-Mostar i Mostar - Beograd ima višestruki značaj kako za Mostar tako i za celu Bosnu i Hercegovinu.

- Preko Beograda smo povezani sa više od 80% svetskih destinacija. Dok još linije nisu bile otvorene, informirasana sam kako je već u tom trenutku prodato više od 2.000 karata tih linija, što dosta govori o značaju ove linije - rekla je Krišto na aerodromu u Mostaru gde je dočekala predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Tanjug/Video
 

 

Krišto je izrazila dobrodošlicu srpskoj delegaciji, na čelu sa predsednikom Vučićem i podsetila da su predsednik Vučić i ona već pre tri meseca na Ekonomskom forumu u Davosu, razgovarali o tome kada bi službeno trebalo da bude otvorena linija Beograd-Mostar.

- I evo danas smo tu, srećni smo svi zajedno da svedočimo otvaranju ove linije - poručila je Krišto.

Ona je istakla da ta linija ima turistički i poslovni segment i da je upravo zato otvaranje, vezano za otvaranje 25. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru.

Tanjug/Video
 

 

Krišto je zahvalila svima koji su omogućili da dođe do otvaranja te avio-linije, značajne za odnose između dve zemlje, ali i za regiju Mostara i cele BiH.

- Nakon ovog današnjeg susreta mi imamo naše zajedničke sastanke naših radnih timova i razgovaraćemo i na brojne druge teme koje se tiču kako bilateralnih odnosa između BiH i Srbije, tako i one koji su od interesa za našu celu regiju. Na kraju želim da se zahvalim još jednom i uz zadovoljstvo što imam priliku kao predsedavajuća Veća ministara ugostiti lidere iz cele regije na jednom vrlo značajnom događaju i za Mostar i za BiH - poručila je Krišto.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike