Muškarac koji je ubio ženu u Zagrebu preminuo: Nakon zločina popio kiselinu!

06.04.2024

12:15

0

Juče oko 7.25 na području Maksimira muškarac je u stanu ispalio hitac iz vatrenog oružja i usmrtio ženu

Muškarac koji je ubio ženu u Zagrebu preminuo: Nakon zločina popio kiselinu!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Hrvatski ministar policije Davor Božinović potvrdio je da je muškarac koji je juče upucao ženu na Maksimiru preminuo u ranim jutarnjim časovima. 

- Prema informacijama koje su došle do mene jutros počinitelj je preminuo u bolnici. Verovatno zbog tečnosti koju je popio. Zato nismo govorili da je priveden nego da je pod nadzorom policije. Preminuo je u ranim jutarnjim satima - rekao je ministar.

Sumnja se da je popio kiselinu. Ministar je dodao da misli da je celokupna javnost prihvatila činjenicu da je Vlada učinila dobar potez s time što je kazneno delo ubistva, femicida, pooštrila na 10 godina.

- To je sigurno nešto oko čega smo se svi usaglasili da je odluka dobra. Činjenica da su se juče dogodila dva ubistva, s time da drugo još nije do kraja utvrđeno, je nešto što ne možemo preventirati. Teško da se nešto u prvom slučaju moglo preventirati prema izveštaju. Drugi slučaj je takođe nešto što moramo videti kako se moglo preventirati. Policija će izvestiti javnost kada će imati više saznanja. Ono što mi možemo raditi, što u MUP-u radimo je veliki naglasak na preventivne aktivnosti - rekao je Božinović.

Podsetimo, juče je oko 7.25 na području Maksimira u stanu muškarac ispalio hitac iz vatrenog oružja i povredio ženskog člana porodice.

Policijski službenici su povređenu ženu pronašli u stanu i pružena joj je lekarska pomoć, međutim nije joj bilo spasa, preminula je u zagrebačkoj bolnici.

Nju je u stanu ranio muškarac, a policiju je alarmirao dečak sa terase koji je zvao upomoć.

- Taman sam se parkirala u toj ulici kad sam u 7.19 časova čula pucanj. Sin je izleteo na balkon i počeo da viče: "Upomoć, upomoć! Zovite policiju!". Odmah sam pozvala policiju, on im je rekao da je tata upucao mamu. Tamo sam se zadržala neko vreme, a kad je stigla policija ogradila je ulicu i rekli su nam da se udaljimo sa mesta događaja - ispričala je žena koja je svedočila nemilom događaju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sata.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike