Haos u Hrvatskoj! Tata učenice u Trogiru upao u razred i pred decom šakom udario profesora

27.03.2024

17:10

0

U policijskom saopštenju se navodi da su o incidentu obavešteni nešto posle podneva, da su po prijemu dojave izašli na teren i da je jedan muškarac priveden

Haos u Hrvatskoj! Tata učenice u Trogiru upao u razred i pred decom šakom udario profesora
Ilustracija - Copyright Profimedia

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske potvrđeno je da se danas oko podneva dogodio težak incident, kada je u jednoj obrazovnoj ustanovi roditelj upao u razred i udario profesora šakom u glavu.


Hrvatski portal Index saznaje da je reč o školi u Trogiru, te da je navodno roditelj upao u razred nakon što je profesor njegovoj ćerki oduzeo mobilni telefon.

U policijskom saopštenju se navodi da su o incidentu obavešteni nešto posle podneva, da su po prijemu dojave izašli na teren i da je jedan muškarac priveden, a drugi je zatražio lekarsku pomoć.
Preciziraju da je profesor zadobio povrede, a da je nasilnik uhapšen i da je nad njim u toku kriminalističko istraživanje.

Direktorka Osnovne škole "Majstora Radovana" Zorana Bakula je ispričala da je istina da se incident dogodio u učenioci, kada je roditelj nasrnuo na profesora.

"S obzirom na to da je u toku policijsko postupanje, ne bih htela da ulazim u detalje incidenta te Vas molim da se obratite PU Trogir.

Lično bih dodala da je ovo još jedan u nizu incidenata u hrvatskim školama te da se nešto hitno treba promeniti u postupanju između učenika i zaposlenih. U školu može doći svako, a nemamo mehanizme da bismo se zaštitili. Nažalost, današnji slučaj to potvrđuje pa je jedino što možemo pozvati policiju tek kad se nešto dogodi.

Jesmo li došli do tačke u društvu kada bi svaka javna ustanova trebala imati obezbeđenje na vratima? U svakom slučaju, voleli bismo da se ovakvi događaji više nikada ne ponove", rekla je direktorka trogirske škole. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike