Ugledna profesorka besna zbog tuče u školi: "Prebijen, ponižen i bez posla. Jedan profesor manje, jedan razred budućih ministara više"

21.12.2023

18:55

0

Autor: M. Vu.

Tamara Šoić je cenjena profesorka hrvatskog jezika u Tehničkoj školi u Rijeci, a ponekad u nastavničkoj grupi "45 minuta" komentariše dešavanja

Ugledna profesorka besna zbog tuče u školi: "Prebijen, ponižen i bez posla. Jedan profesor manje, jedan razred budućih ministara više"
Učenici tuku profesora - Copyright Printscreen / Facebook live / Index.hr

Tamara Šoić je cenjena profesorka hrvatskog jezika u Tehničkoj školi u Rijeci, a ponekad u nastavničkoj grupi "45 minuta" komentariše dešavanja u hrvatskom obrazovnom sistemu na Fejsbuku u grupi nastavnika. U svom poslednjem postu osvrnula se na šokantan incident u Srednjoj mašinskoj školi "Fran Bošnjaković", tačnije na tuču između profesora i učenika tokom koje je navodno pijani nastavnik uhapšen i optužen za tri krivična dela.

Ona je uporedila slučaj bivšeg ministra odbrane Marija Banožića i profesora u školi kojoj je novac potrošen, kako je najavila, ako ga ima, neće ispariti.

Njeno saopštenje prenosimo u celosti:

"Jednog hladnog novembarskog jutra, hrvatski ministar je otišao u lov. Nije stigao u lov jer je njegov automobil udario u drugi automobil i ubio čoveka.

Bio je neko vreme u bolnici, pominjali su se rođaci koji su u međuvremenu nestali, a posle kraćeg bolničkog lečenja, naš junak je polizao rane svog ega, potresen gubitkom privremenog posla, i vratio se svom svakodnevne aktivnosti i ispijanje kafe u društvu tajkuna i, igrom slučaja, načelnikovog rođaka policije.

 

 

Gubitak ministarske fotelje nije ga posebno finansijski oštetio, jer ga je uvek čekalo mesto profesora na Ekonomskom fakultetu.

Jučerašnji ministar je ponovo postao profesor. Rezultat: jedan ministar manje, jedan profesor više, jedan ljudski život manje.

Jednog hladnog decembarskog jutra, učitelj hrvatskog je otišao je na posao. Radni dan nije priveo kraju.

Naime, on je zaposlen u školi u kojoj se školuju budući ministri, a naši u Hrvatskoj ne znaju šta je kazna, a šta posledica.

Budući ministri su nasrnuli na profesora, bacili ga na pod učionice, šutnuli, nasmejali se urnebesnoj situaciji i zabeležili lepu uspomenu video snimkom i završili još jedan uspešan dan obuke za ministarsku fotelju.

Printscreen / Facebook live / Index.hr
 

Nakon toga, hrvatski profesor nije otišao ni u bolnicu ni na kafu sa kolegom tajkunom.

Otišao je u zatvor na dobar mesec.

Pretučen, ponižen i bez posla, naš profesor će ovaj Božić provesti u zatvoru. Zato što se suprotstavio budućim ministrima.

Jer njegovi promili, ako ih je uopšte imao, neće u međuvremenu ispariti.

 

 

Možda i poraste Rezultat: jedan profesor manje, jedna klasa budućih ministara više. Poznavajući našu zemlju, prilično dobar rezultat.

E sad, nije dobro negodovati na buduće ministre, pa ni naši heroji koji su zdušno pretukli šezdesetogodišnjaka neće snositi posledice.

Njihovi spotovi će postati viralni hitovi, značajno će ih pokazati učenicima koji ne umeju da prebiju starca i nauče ih kako da to rade.

Istovremeno, drugi ministar već sutra šalje krizni tim stručnjaka da naši heroji ne bi imali trajne posledice izazvane premlaćivanjem i zatvaranjem profesora.

I na kraju ove tople, božićne priče, možemo samo da zaključimo da je u ovoj zemlji ubijanje i batinanje poželjno i prosperitetno, i prosto bi bilo čudno da neka mlada glava sve ovo gleda – zaključio je drugačije.

Neke životinje su jednakije od drugih, a neki ljudi su jednostavno životinje!

Srećan Božić!"

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike