Prevara kao na filmu: Zamolio ženu da mu "usitni" 50 evra i nestao, kada je videla šta piše na novčanici šokirala se

19.03.2024

13:53

0

Autor: 24sedam

U toku je istraga

Prevara kao na filmu: Zamolio ženu da mu "usitni" 50 evra i nestao, kada je videla šta piše na novčanici šokirala se
Copyright Pixabay

U Splitu je prošle sedmice muškarac prevario ženu na ulici, tako što joj je prišao i zamolio je da mu "usitni" novčanicu od 50 evra, za koju se ispostavilo da je bila lažna, saopštila je splitska policija. 

Ona mu je, ne sluteći da je u pitanju prevara, razmenila novac. Žena je, kako stoji u saopštenju, naknadno utvrdila da je na novčanici istaknut natpis "movie money", odnosno "filmski novac".

Policija je upozorila građane ali i prodavce da prilikom preuzimanja novčanica budu dodatno oprezni, te da ukoliko posumnjaju na originalnost istih prijave policiji, prenosi "Index.hr"

U toku je istraga. 

Kako prepoznati "filmski novac"

U ovom slučaju radi se o papiru koji se koristi kao rekvizit prilikom snimanja flimova, serija i slično i najčešće je izrađen od klasičnog papira, objavila je policija.

Kada takvu novčanicu uzmete u ruku, ona ne šuška kao prava koja je izrađena od specijalnog, pamučnog papira, navodi policija. Takođe, kako dodaju, filmski novac nema zaštitnih obeležja, kao što su vodeni znak, zaštitna nit i drugo.

Dodatne informacije o zaštiti i proveri zaštitnih obeležja novčanice evra mogu da se pronađu na stranicama Hrvatske narodne banke, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike