Milanović: Nakon izborne pobede odstupiću sa funkcije predsednika Hrvatske

15.03.2024

17:50

0

Građanima i građankama je poručio da je odlučio da se kandiduje kao nezavisni i nestranački kandidat na listi SDP na izborima za hrvatski parlament

Milanović: Nakon izborne pobede odstupiću sa funkcije predsednika Hrvatske
Milanović - Copyright HINA/Mario Strmotić

Hrvatski predsednik Zoran Milanović obratio se građanima na društvenoj mreži Fejsbuk i poručio da će nakon izborne pobede, u koju je, kaže, uveren na parlamentarnim izborima odstupiti sa dužnosti predsednika Republike.

Građanima i građankama je poručio da je odlučio da se kandiduje kao nezavisni i nestranački kandidat na listi SDP na izborima za hrvatski parlament, koji će biti održani u sredu, 17. aprila.

 

 

"Nakon izborne pobede u koju sam siguran, odstupiću sa dužnosti Predsednika Republike i uz podršku nove većine u Hrvatskom saboru preuzeti odgovornost za vođenje Vlade Republike Hrvatske. Do preuzimanja nove dužnosti, nastavljam da obavljam svoju dužnost predsednika Republike Hrvatske u skladu sa svojim ustavnim obvezama i dužnostima”.

Na konferenciji za novinare SDP ranije danas, na kojoj se Milanović pojavio nenajavljeno, saopšteno je da će on biti nosilac liste u Prvoj izbornoj jedinici i kandidat za premijera.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike