Vrhovni sud Severne Makedonije odbio žalbu oca ubijene Vanje

13.03.2024

18:49

0

Do sada je uhapšeno šest osoba zbog sumnje da su na neki način povezani sa otmicom, odnosno ubistvom Vanje

Vrhovni sud Severne Makedonije odbio žalbu oca ubijene Vanje
Copyright Profimedia/Facebook

Veće za krivična dela pri Vrhovnom sudu Republike Severne Makedonije donelo je odluku po žalbi okrivljenog Aleksandra Gorčevskog na rešenje o produženju mere pritvora, u krivičnom predmetu javnosti poznatom pod nazivom "Vr. ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske", javlja Kurir.mk.

"Veće za krivična dela pri Vrhovnom sudu Republike Severne Makedonije, nakon javne sednice održane 13. marta 2024. godine, donelo je rešenje VKŽ1-11/24, kojim je odbijena žalba okrivljenog A.G. iz Skoplja", izjavljeno je preko branioca Vladimira Tufegdžića, advokata iz Skoplja.

On je dodao da je sud žalbu odbio odboi kao neosnovanu i potvrdio rešenje Apelacionog suda Skoplje KSŽ-223/24 od 01.03.2024.

Otac male Vanje Gorčevski, 14-godišnje devojčice koja je mučena i brutalno ubijena nadomak Skoplja, u pritvoru je zbog sumnje da je učestvovao u ovom zločinu koji je potresao region. On se sumnjiči da je davao informacije grupi Ljupča Palevskog - Palča, koji je osumnjičen da je ubio devojčicu.

Vanja je oteta u Skoplju 27. novembra oko 7.20 ujutru kada je kretala u školu. Ona je savladana i vezana u ulazu zgrade, ubačen u vreću za spavanje, a potom i automobil. Istog dana je i ubijena, a njeno telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda na obodu Skoplja. Nedaleko odatle pronađen je i spaljeni automobil kojim je oteta.

Do sada je uhapšeno šest osoba zbog sumnje da su na neki način povezani sa otmicom, odnosno ubistvom Vanje, ali i Panča Žežovskog iz Velesa, u čijem automobilu je Vanja oteta.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike