Ženu polio benzinom i zapalio je pred maloletnom ćerkom: Godinama ju je zlostavljao, pa ubio, a sada mu je sud smanjio kaznu

28.02.2024

17:49

0

Branislava Stanivukovića je osudio Vrhovni sud Republike Srpske, koji je odbio žalbu odbrane optuženog

Ženu polio benzinom i zapalio je pred maloletnom ćerkom: Godinama ju je zlostavljao, pa ubio, a sada mu je sud smanjio kaznu
Branislav Stanivuković - Copyright Foto/MUP RS

Branislav Stanivuković (46) iz Srpca pravosnažno je osuđen na 25 godina zatvora zbog ubistva nevenčane supruge Milice Marinković (33), koju je polio benzinom i zapalio, potvrđeno je za "Nezavisne novine".

Stanivukovića je osudio Vrhovni sud Republike Srpske, koji je odbio žalbu odbrane optuženog, potvrdila je Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda.

On je osuđen jer je u Aleksandrovcu, kod Laktaša, pred njenim detetom, benzinom polio vanbračnu suprugu po glavi i telu pa je zapalio upaljačem.

Monstruozan čin se desio 20. jula 2020. godine, u blizini kuće njene majke u Aleksandrovcu, a žena je podlegla teškim opekotinama 3. avgusta u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Prema prvostepenoj presudi, on je maltretirao ženu od 2010. do 2020. godine, a delo je počinjeno na naročito svirep način, i to pred ćerkom žrtve.

Ženu je deceniju zlostavljao, tukao i psihički maltretirao, braneći joj da ga napusti, te da bilo kome priča o tome. Ona je zbog toga pokušala da ode od njega. Prvi put je pobegla 2012. godine, posle čega je on zapalio kuću njenog očuha i majke u mestu Mrčevci kod Laktaša.

Iz straha za život svoje maloletne ćerke koja je ostala da živi i radi u Laktašima, žrtva se vratila u vanbračnu zajednicu sa Stanivukovićem.

Ubio je pred detetom

Na dan zločina, Stanivuković je presreo vanbračnu suprugu na lokalnom putu dok je sa njom bila maloletna ćerka Slađana M.

Taj dan žrtva je otišla u Mrčevce jer joj je Stanivuković rekao da će zapaliti kuću njene majke i njene stvari, a na šta se nesrećna žena požalila i ćerki.

U svom potresnom svedočenju ranije tokom suđenja, njena ćerka Slađana M. je pričala o potresnim scenama koje je doživela kada joj je nasilnik zapalio živu majku, a žrtva je vrišteći molila ćerku da je ugasi.

Slađana je tada ispričala da je Stanivuković, dok su bili u Mrčevcima, razgovarao sa policijom, a zatim su otišli na suprotne strane. Ona je sa majkom krenula pešice prema Aleksandrovcu.

Slađana se prisetila da se Stanivuković brzo vratio za njima i automobilom išao polako pored njih, te njenoj majci govorio da je voli.

Na mestu gde se desila tragedija prestigao ih je i izašao iz automobila noseći flašu.

- Rekao je: "Sad je dosta, ti ćeš mene ostaviti", te je flašom polivao mamu, a ona je bežala od njega. Trčala sam za njima i u jednom momentu videla sam kad je pružio ruku i potom veliki plamen od pasa nagore - rekla je tada ćerka Slađana M.

Kako je rekla, majka joj je imala jake opekotine gornjeg dela tela, te da joj samo noge nisu izgorele, a na glavi je ostao samo deo kose.

Pokušala je majku da ugasi jaknom, ali je imala jake opekotine gornjeg dela tela.

Pomogla joj je žena koja je naišla i pozvala je policiju i Hitnu pomoć, koji su brzo došli.

Tada je ispričala i da je Stanivuković njenu majku psihički i fizički zlostavljao godinama, i za tri godine koliko je živela sa njima, više pamti ružne nego lepe dane.

Njena majka je, kako je rekla, želela da ga ostavi, ali nije smela.

- Kada je 2012. godine otišla u Austriju, zvao ju je i rekao da se vrati ili će ubiti mene i zapaliti njenu porodičnu kuću, pa se ona vratila. Kuću je zapalio - rekla je tada Slađana M.

Ranije je Stanivuković bio osuđen na 30 godina, ali mu je Vrhovni sud Republike Srpske smanjio kaznu sa 30 na 25 godina zatvora.

Takođe, pre ovih presuda kažnjavan je novčano zbog paljevine kuće i gajenja marihuane i trgovine njome.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike