Milatović o ostavci u PES: Ne želim više da bilo kome dajem svoj legitimitet - ostaću posvećen funkciji predsednika države

28.02.2024

11:03

0

Predsednik Crne Gore istakao je da ne može da da legitimitet odlukama koje su se donosile i načinu rada koji je suprotan principima na kojima je Pokret "Evropa sad" osnovan

Milatović o ostavci u PES: Ne želim više da bilo kome dajem svoj legitimitet - ostaću posvećen funkciji predsednika države
Jakov Milatović (4) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović, doskorašnji zamenik predsednika Pokreta "Evropa sad" (PES), izjavio je danas da  ne želi da njegova ostavka na članstvo u toj partiji opterećuje crnogorsku javnost, niti da našteti svojim doskorašnjim stranačkim saborcima, ali i da ne želi više bilo kome da, kako kaže, daje svoj legitimitet.


„Isto tako, u odnosu na određene stvari koje su se dešavale, posebno u poslednjih par meseci, ne želim da više bilo kome dajem svoj legitimitet, posebno ako se radi o odlukama koje su se donosile i načinu rada koji je suprotan principima na kojima je Pokret 'Evropa sad' osnovan“, rekao je Milatović novinarima, posle konferencije „Između stvarnosti i obmana: Dezinformacije kao pretnja demokratskim društvima“, koju organizuje Centar za demokratsku tranziciju (CDT) uz podršku Ambasade SAD u Podgorici.

Kako su prenele podgoričke Vijesti, Milatović je rekao da što se njegove političke budućnosti tiče, misli da je javnost negde to već prepoznala da je, bez obzira na njegovu partijsku pripadnost, u potpunosti bio posvećen funkciji predsednika države i to će tako ostati. 

"Ukoliko se odlučim za neko buduće drugačije političko delovanje, kao i uvek, transparentno i na vreme ću obavestiti javnost“, naveo je Milatović.
24sedam/Katarina Mihajlović
 

 


Podsetimo, doskorašnji zamenik predsednika Pokreta "Evropa sad" i aktuelni predsednik Crne Gore Jakov Milatović podneo je ostavku na sve funkcije u partiji, prethodnog vikenda.

"Prilikom osnivanja Pokreta Evropa sad, građanima smo obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive. Istovremeno, obećali smo da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju. Takođe, obećali smo drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrednosti. Dosadašnji način rada je suprotan obećanom i vrednostima koje sam imao na umu prilikom stvaranja Pokreta. Iz tog razloga dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu", napisao je tada Milatović na nalogu na mreži X.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike