TO Istočno Sarajevo predstavila letnju turističku ponudu

26.02.2024

13:18

0

Od sadržaja koji postaju sve popularniji tokom letnje sezone, Ikonić ističe via ferratu Sokolov put na Romaniji

TO Istočno Sarajevo predstavila letnju turističku ponudu
Copyright TO Grada Istočno Sarajevo

Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo ove godine je osim zimske, predstavila i letnju turističku ponudu na 45. Međunarodnom sajmu turizma, promovišući sadržaje na Jahorini, Ravnoj planini, Trebeviću i Romaniji.

"Imamo sve uslove i resurse da budemo pravi turistički grad, a to polako i postajemo. Grad u podnožju planina, ski centara i vazdušnih banja. Uradili smo značajne pomake na unapređenju sveukupnog turističkog proizvoda, a još mnogo posla je pred nama. Probudili smo Istočno Sarajevo i u smislu različitih manifestacija i koncerata kojih je iz godine u godinu sve više, te polako postajemo i centar odlične zabave", rekao je direktor TO Istočno Sarajevo Igor Ikonić.

Ističe da je Jahorina aktuelna i u letnjem periodu, jer živi svih 365 dana, ali da se Turistička organizacija Istočno Sarajevu trudi da afirmiše i ostale lokalitete kao što su Ravna planina, Romanija i Trebević i ponudi ih tokom leta.

TO Grada Istočno Sarajevo
 

 

"Uredili smo i markirali brojne pešačke staze, a na tom polju ćemo i dalje marljivo raditi, kao i na unapređenju svih sadržaja koji se tiču aktivnog odmora i boravka u prirodi. Napomenuću i da je prošle godine po prvi put organizovano zvanično otvaranje letnje turističke sezone, gde smo priredili bogat sadržaj za sve turiste i građane", rekao je Ikonić.

Od sadržaja koji postaju sve popularniji tokom letnje sezone, Ikonić ističe via ferratu Sokolov put na Romaniji. 

"Ovaj adrenalinski sadržaj ne zahteva prethodno iskustvo u penjanju po stenama čeličnim putem (via ferratom), ali je neophodno da sa vama bude licencirani vodič i neophodna oprema za penjanje", objašnjava direktor TO Istočno Sarajevo.

Slogan ove organizacije glasi "We have it all" i lako se stiče zaključak da Istočno Sarajevo od turističkih resursa ima sve i da nudi različite sadržaje za sve turiste, sve uzraste i to kroz sva godišnja doba.
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike