Srbi najbrojniji turisti u Crnoj Gori: Ostvarili su najveći broj noćenja i dolazaka u bratsku zemlju

25.02.2024

19:37

0

NTO CG predstavila je na Sajmu celokupnu turističku ponudu za naredne mesece i predstojeću letnju sezonu

Srbi najbrojniji turisti u Crnoj Gori: Ostvarili su najveći broj noćenja i dolazaka u bratsku zemlju
Copyright Profimedia

Građani Srbije su na prvom mestu po broju dolazaka i ostvarenih noćenja u Crnoj Gori, a region i Srbija ostaju vrlo važno tržište, poručili su danas članovi delegacije Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG) koju na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predvodi ministar turizma Vladimir Martinović.

- Međunarodni sajam turizma u Beogradu je jedan od ključnih događaja za promociju turističkih destinacija i pruža platformu za umrežavanje sa stranim partnerima, što doprinosi razvoju turizma i privlačenju stranih investicija. Sajam pruža odličnu priliku turističkim agencijama i privredi da promovišu svoje proizvode posetiocima - kazao je Martinović, saopštila je NTO CG.

Tanjug/Strahinja Aćimović
 

NTO CG predstavila je na Sajmu celokupnu turističku ponudu za naredne mesece i predstojeću letnju sezonu zajedno sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom.

Direktorka NTO CG Ana Tripković Marković je poručila da region ostaje vrlo važno tržište za Crnu Goru kao turističku destinaciju jer je reč o tržištu iz kojeg prema statističkim podacima godinama unazad dolazi najveći broj turista.

- Prema podacima Uprave za statistiku MONSTAT, gosti iz Srbije su na prvom mestu po broju dolazaka i ostvarenih noćenja. Sa više od 180.000 turista u kolektivnom smeštaju tokom 2023. godine imali smo 56 odsto više turista u odnosu na rekordnu 2019. godinu. Time su gosti iz Srbije učestvovali sa čak 14 odsto u ukupnoj sturkturi gostiju u kolektivnom smeštaju. Ovi podaci nam govore da moramo imati poseban pristup pri promociji na ovom tržištu - rekla je Ana Tripković Marković, preneo je Tanjug.

Ona je istakla da je poseta tokom sajma bila odlična i da NTO CG pored sajamskih nastupa očekuje intenzivan period promotivnih aktivnosti, koje uključuju i digitalne kanale promocije.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike