Stravičan snimak ubistva nasred ulice: Izbo mladića, pa stajao pored tela! (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)

25.02.2024

10:25

0

Stravično ubistvo dogodilo se u Ulici Domovinskog rata u Splitu

Stravičan snimak ubistva nasred ulice: Izbo mladića, pa stajao pored tela! (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)
Copyright Printscreen/X/Profimedia

Muškarac (31) uhapšen je pošto je nožem ubo mladića (22). Jezivu scenu u Splitu, zabeležila je kamera, a snimak se pojavio na društvenoj mreži.

Stravično ubistvo dogodilo se u Ulici Domovinskog rata u Splitu.

Naime, na mrežama se pojavio vrlo uznemirujuć snimak s prozora zgrade ispred koje se dogodilo ubistvo. Na snimku se vidi kako 31-godišnji osumnjičeni stoji s velikim nožem u rukama, dok mladić kog je ubo u grudi leži pored.

U pozadini se čulo kako neko viče: "Zovi hitnu", dok muškarac s nožem u rukama stoji pored tela. Izbodeni mladić umro je na putu za bolnicu.

U KBC-u Split pokušavali su 45 minuta da ga reanimiraju, ali bezuspešno.

Policija je, kako je objavila Slobodna Dalmacija, nož kojim je mladić ubijen pronašla u stanu osumnjičenog.

Nož je dužine 37 centimetara, a sama oštrica noža je 24 centimetra. Uhapšeni u policiji nije govorio ništa, a po službenoj dužnosti ga brani splitski advokat Darko Stanić koji nije hteo da daje izjave.

 

 

- Više desetina puta hapšen je zbog tuča, razbojničkih krađa, narušavanje javnog reda i mira, droge... Ma ima toga preko tridesetak slučajeva, a koliko je odležao ne znamo jer se nama čini da nikada nije odlazio s ulice - rekli su za Slobodnu Dalmaciju poznanici osumnjičenog.

Uz dva starija brata, policija je privela i trećeg brata osumnjičenog, Ivana, ali su ga ubrzo i pustili.

Sumnjali su da je i on učestvovao u sukobu koji je nastao kada su braća od grupe mladića tražili novac. Nakon što su ih odbili, stariji se uputio kući, uzeo nož i usmrtio mladića na ulici. Hitna pomoć stigla je za par minuta, ali ubodna rana bila je fatalna.

- Šetao sam se ovde, video lokvu krvi i dva policajca. U čudu sam stao i rekao - što je ovo? A oni govore - brat ti je ubio nekoga", ispričao je za RTL Danas brat osumnjičenog Ivan Rušić.

Ubijeni 22-godišnjak je do pre nekoliko godina trenirao i igrao fudbal, a poslednjih godina je  zarađivao za život radeći u teretani svog strica na splitskim Mejašima. Prijatelji i poznanici ga hvale kao dobrog mladića koji nije pravio nikakve probleme.

Na mestu ubistva mladića su bele ruže i lampioni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike