Ubijeni Splićanin (22) bio fudbaler: Izbo ga narkoman, blizak bratu trostrukog ubice sa "kalašnjikovim" (FOTO)

24.02.2024

13:47

1

Za zločin je osumnjičen Ante R. (31)

Ubijeni Splićanin (22) bio fudbaler: Izbo ga narkoman, blizak bratu trostrukog ubice sa "kalašnjikovim" (FOTO)
Mesto ubistva u Splitu - Copyright Printscreen/24sata.hr

Mladić (22), koji je ubijen noćas 55 minuta posle ponoći u Splitu, bio je fudbaler kluba iz okoline Splita. On je usmrćen u sukobu sa Antom R. (31) i njegovom braćom na uglu Ulice domovinskog rata i Mažuranićeva šetališta.

Hrvatski mediji prenose da su se trojica braće uvek motala ispred pekare nedaleko od zgrade u kojoj su živeli. Te pekare rade celu noć, i uvek su pune ljudi, pogotovo vikendom kada mladi dolaze da uzmu nešto da pojedu nakon noćnog izlaska. Oni bi tu stalno "žickali" novac, a ako ne bi dobili što su tražili znali su da budu vrlo agresivni.

Stanari navode da su uvek bili neuredni i da su zabrazdili u opijate i u kocku, a preživljavali su od sitnih krađa i "žickanja".

Mladog fudbalera je srednji brat Anto R. ubo nožem u grudi, a iako je brzo prebačen u KBC Split, povreda je bila kobna i preminuo je oko 1.20 časova.

Policija je uhapsila tri brata. Najmlađi je odmah pušten, jer nije bio prisutan, dok su druga dvojica, srednji i nastariji zadržani na kriminalističkoj obradi. Sada se za ubistvo sumnjiči upravo srednji, Ante R. (31).

Printscreen/24sata.hr
Mesto ubistva mladog fudbalera

- Viđali smo ih u društvu Stanistava Zavadlava, dolazio je kod njih, a sva ta ekipa družila se i na parkingu prekoputa, oko kioska - pričaju stanari tog dela grada.

Zavlada je ustvari brat osuđenog ubice s "kalašnjikovom" Filipa. Stanislav je dugogodišnji narkoman, kretao se u narko miljeu pre nego što je Filip Zavadlav, vrativši se s broda, uzeo "kalašnjikov" i s 37 metaka izrešetao Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (37) i Marina Ožića Paića (25).

- Iz njihovog stana na drugom spratu širi se nesnosan smrad. Otac im je preminuo, žive sa bolesnom majkom. Praktično nemaju nikakvih primanja, osim onoga što isprose, pokradu ili zarade od preprodaje druge. Ne možete da uđete u njihovu zgradu a da vas jedan od njih ne zaustavi i pokuša da vam izvuči novac. Vrlo su prkosni, napadni. Znaju da razbijaju i izloge okolnih prostora. Svi ih se klone, i niko neće da ima posla s njima. Svi imaju dosije u policiji - kažu njihove komšije.

Ubijeni fudbaler nije imao nikakve veze s njima, on je slučajna žrtva agresije.

Kako kažu u poslovnim prostorima u blizini, policija je tokom jutra tražila na uvid snimke nadzornih kamera.

- Svi znaju za njih, a niko ništa godinama nije poduzeo, ni policija, ni Centar za socijalni rad, niko - ogorčeni su stanari okolnih zgrada.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike