Pokušala da prevari sistem: Kroz organizaciju svadbi strpala u džep čak 110.000 evra, pa uhapšena

18.01.2024

21:50

0

Policijska istraga je otkrila da je podnosila lažne fakture sa netačnim podacima, čime je umanjivala stvarne iznose zarade

Pokušala da prevari sistem: Kroz organizaciju svadbi strpala u džep čak 110.000 evra, pa uhapšena
Ilustracija - Copyright Profimedia

Jedna 34-godišnja žena iz Hrvatske, koja je od juna 2017. do avgusta 2022. godine radila kao direktorka firme specijalizovane za organizaciju svadbenih svečanosti, optužena je za finansijske malverzacije.

Naime, policijska istraga je otkrila da je podnosila lažne fakture sa netačnim podacima, čime je umanjivala stvarne iznose zarade, kako izveštava "Dnevno.hr".

- Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave osječko-baranjske utvrđena je osnovana sumnja da je 34-godišnjakinja počinila kaznena dela zloupotreba poverenja u privrednom poslovanju i falsifikovanje službene ili poslovne isprave - navodi se u saopštenju policije.

Kako navodi policija, osumnjičena je potom uplaćivala umanjene iznose na račun firme, zadržavajući preostali novac za sebe.

- Od juna 2017. do avgusta 2022. godine, kao šefica firme u Belom Manastiru organizovala je i naplaćivala svadbene svečanosti. Fakture je potom popunjavala neistinitim podacima, umanjujući stvarni iznos od naplaćenog, te takve umanjene iznose uplaćivala na račun firme, dok je ostatak zadržavala za sebe. Ukupna materijalna šteta veća je od 110.000 evra - dodaje se u saopštenju.

Protiv osumnjičene sledi prijava Opštinskom državnom tužilaštvu u Osijeku, saopštili su iz PU Osječko-baranjske.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike