Sramno saopštenje! Prvi put od brutalnog premlaćivanja dece u Vukovaru oglasili se Bed blu bojsi: "Ako se linč nastavi, videćete ovo..."

13.01.2024

19:03

0

Udruženje Bed blu bojsa (BBB) Vukovar objavilo je u petak saopštenje o incidentu u Vukovaru u kojem je pretučeno šest petnaestogodišnjaka

Sramno saopštenje! Prvi put od brutalnog premlaćivanja dece u Vukovaru oglasili se Bed blu bojsi: "Ako se linč nastavi, videćete ovo..."
Navijači zagrebačkog Dinama - Copyright Profimedia

Udruženje Bed blu bojsa (BBB) Vukovar objavilo je u petak saopštenje o incidentu u Vukovaru u kojem je pretučeno šest petnaestogodišnjaka, a za koje se sumnja da su ih pretukli pripadnici te najvijačke grupe.

Njihovo saopštenje za javnost prenosimo u celosti:

„Posle skoro nedelju dana neviđenog političkog, policijskog i medijskog terora, distribucije raznih neistinitih verzija događaja i scenarija kojih se ne bi postidela ni severnokorejska propagandna mašina, prinuđeni smo da se na ovaj način oglasimo, iako smo danima nemo posmatraju šta se dešava u našoj zemlji, gradu kao i u celom hrvatskom medijskom prostoru.

Zbog šestodnevne sistematske demonizacije naših članova, dužni smo da skrenemo pažnju javnosti i postavimo nekoliko pitanja, budući da većina nevinih trovača i moralnih vertikala poput ovaca uzima zdravo za gotovo odgovore koje im nameću isti ljudi koji postavljaju suluda pitanja motivisana političkim motivima sa ciljem manipulacije i sticanja jeftinih političkih poena.

Kako i zašto je moguće nekoga unapred (javno) osuditi samo na osnovu izmišljene sumnje?

Profimedia
 

Zašto sukob u kojem su učestvovale dve strane postaje udarna vest u kojoj su samo članovi naše grupe jedini akteri koji se predstavljaju kao krivci i dželati koji noževima zbacuju decu sa mostova, dok se druge, očigledno manje važne vesti stavljaju u drugi plan? Zašto se javnosti ne prikazuju snimci brutalnog napada bande iz grada bezakonja na uzorne studente koji idu na palačinke?

Kako je moguće da protest protiv nasilja organizuje osoba koja je pre medija privukla pažnju udarajući palicom Vukovarsku adu, a zar moralna vertikala ne vidi problem u tome što je istovremeno, javno, na televiziji, dotični poziva da uzmu zakon u svoje ruke protiv dečaka koji uzrasta mogu biti i njegovi unuci ili je to u ovom slučaju dozvoljeno? Zašto roditelji prećutkuju određene detalje? Pod čijim okriljem vukovarska policija krši ljudska i građanska prava i u čijem je to interesu? Ako se ovaj medijski teror i poziv na linč nastavi, bićemo prinuđeni da koristimo medijski publicitet koji je usmeren prema nama i javno odgovaramo na ova i mnoga druga pitanja, kao i postavljamo nova. Ovim putem želimo povređenima brz oporavak, a ujedno koristimo priliku da se zahvalimo svima koji su u ovolikom broju, bez ikakvog poziva, samoinicijativno uplatili donacije za pravnu pomoć, svesni da svaka medalja ima dve strane“, napisao je BBB.

Održan protest

U Vukovaru je danas, nedelju dana pošto je grupa mladića pretukla nekoliko maloletnika, održan protest protiv nasilja sa kojeg je zatraženo hitno pritvaranje svih napadača i izricanje maksimalnih zatvorskih kazni za okrivljene.

Tanjug/Hina
 

Okupljeni na Trgu ispred gradske uprave, zatražili su i češće policijske patrole u Vukovaru, kao i da policijski službenici u svim srednjim školama u gradu objasne učenicima koja je kazna za huligane i huliganstvo.

HRT prenosi da se dečaci polako oporavljaju od teških telesnih povreda koje su zadobili i da su na kućnoj nezi.

Petorica uhapšenih su u jednomesečnom pritvoru u istražnom zatvoru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike