Pokušao da pregazi policajca u Puli: Dao se u beg, jedva ga savladali!

12.01.2024

21:33

0

Muškarac je kod sebe imao nož

Pokušao da pregazi policajca u Puli: Dao se u beg, jedva ga savladali!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pulska policija sprovela je istragu protiv 28-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje da je počinio krivično delo prisila prema službenoj osobi.

Policijski službenici Stanice saobraćajne policije Pula-Pola juče oko 15 sati na Cesti prekomorskih brigada u Puli pokušali su dazaustave automobil pulskih tablica, kojim je upravljao 28-godišnjak, javlja index.hr.

Vozač se oglušio na svetlosne i zvučne znakove policije te je počeo da beži Premanturskom cestom sve do autokampa u Premanturi. U trenutku kada mu je policijski službenik prišao radi utvrđivanja identiteta muškarac je, kako bi ga sprečio u obavljanju službene radnje, automobilom krenuo prema policijskom službeniku koji je, kako bi izbegao nalet vozila, skočio u stranu, objavila je policija.

Muškarac je potom nastavio da beži vozilom sve do Ulice Runjačica u Premanturi, gde je poklušao da pobegne pešice. Policija ističe da je i dalje odbijao da postupi po upozorenjima policajaca. Na krkju je uz upotrebu sredstava prisile doveden u prostorije policijske stanice.

Muškarac je kod sebe imao nož, te se protiv njega uz optužni predlog zbog prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja podnosi i optužni predlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavci i posedovanju oružja građana. Po završetku istrage osumnjičeni će uz kaznenu prijavu biti priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, navode iz policije.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike