Nizom manifestacija počelo obeležavanje Dana Republike Srpske

08.01.2024

15:09

0

Centralni događaj u okviru obeležavanja Dana Republike srpske biće svečani defile, koji će biti održan u utorak na Trgu Krajine u Banjaluci

Nizom manifestacija počelo obeležavanje Dana Republike Srpske
Copyright TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Nizom manifestacija počelo je obeležavanje 9. januara – Dana Republike Srpske.

Ovim povodom u Banjaluci su položeni venci i odata pošta palim borcima. Polaganju venaca prisutvovalo je rukovodstvo RS na čelu sa predsednikom Miloradom Dodikom i srpskim članom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović.

Vence na groblju Sveti Pantelija i spomeniku borcima NOR-a položili su predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić, kao i predsednik Vlade Srpske Radovan Višković.

"Republika Srpska je pokazala da je zajednica ljubavi i solidarnosti. Proslaviili smo mnoge praznike poslednjih dana u miru, sreći i toleranciji. Polaganjem venaca počinje obeležavanje Dana Republike. Obeležavamo ga bolji, jači, stabilniji, institucionalno sređeniji," izjavio je Dodik.

TANJUG/ FOTO SRNA
 

 

Dodik je istakao da danas Republika Srpska pokazuje sposobnost da može da upravlja i da može da "egzistira u otežanim okolnostima u kojima se vodi hibridni rat protiv Srpske od strane pojedinih zemalja Zapada".

"Dan Republike Srpske je praznik mira i slobode", poručila je srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović. 

Svečana akademija biće održana u Sportskoj dvorani "Borik", a prisustvovaće veliki broj zvanica iz javnog, društvenog i političkog života Srpske, BiH, Srbije i ambasadori pojedinih zemalja. Nakon akademije biće organizovan svečani prijem u Administrativnom centru Vlade.

Centralni događaj u okviru obeležavanja Dana Republike srpske biće svečani defile, koji će biti održan u utorak na Trgu Krajine u Banjaluci.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike