Kačamak 30, pasulj 20 evra... U ovom ski-centru cene obaraju rekorde: Iz udruženja ugostitelja tvrde da je sve laž!

03.01.2024

13:00

0

Korisnici društvenih mreža ostali u šoku kada su videli cenovnik iz poznatog restorana

Kačamak 30, pasulj 20 evra... U ovom ski-centru cene obaraju rekorde: Iz udruženja ugostitelja tvrde da je sve laž!
Copyright Profimedia

Zimska turistička sezona je počela, ali odlazak u neki od crnogorskih ski-centara za većinu građana Crne Gore predstavlja samo san, jer su troškovi boravka na tim destinacijama ove godine znatno povećani. Na društvenim mrežama masovne se komentariše fotografija za koju se tvrdi da je cenovnik jednog kolašinskog restorana.

Naime, prema objavljenom cenovniku, porcija kačamaka košta čak 30 evra, pasulj je 20, hamburger 10, a šolja kiselog mleka pet evra.

Twitter/Printscreen/@DBulatovic
 

 

Ubrzo stigao demanti

Udruženje kolašinskih ugostitelja je saopštilo portalu "rtcg.me" da vest koja je juče odjeknula, a tiče se cena kačamaka i ostalih specijaliteta u Kolašinu, kreirala pogrešnu sliku o ovoj turističkoj destinaciji. Naveli su da su, sa izuzetkom restorana na ski centru Kolašin 1450, cene ostale uglavnom nepromenjene u odnosu na prošlu godinu.

- Informacija o ceni kačamaka od 30 evra na Skijalištu 1450 u Kolašinu odjeknula je širom regiona i kreirala pogrešnu sliku o turističkoj destinaciji. Cene u kolašinskim restoranima se nisu drastično menjale, a specijalitet po kojem je prepoznatljiv ovaj grad se ceni od 8-15 evra (400-500 grama) - naveli su iz udruženja

Kako dodaju, trude se da zadrže domaćinski pristup i da cene nisu menjane više od 10 posto u odnosu na prošlogodišnje, iako su poskupele brojne namirnice.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike