Palevskom određen pritvor u Turskoj: Monstrumu se sprema izručenje Severnoj Makedoniji

29.12.2023

15:10

0

Ministarstvo pravde Severne Makedonije je ranije ovog meseca objavilo da će proces izručenja Palevskog trajati nekoliko meseci

Palevskom određen pritvor u Turskoj: Monstrumu se sprema izručenje Severnoj Makedoniji
Copyright Profimedia/Facebook/Љупчо Палевски (Палчо)

Prvoosumnjičenom u slučaju ubistva 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Panče Žežovskog u Severnoj Makedoniji, Ljupču Palevskom, određen je pritvor u trajanju od 40 dana u zatvoru Beliksir u Turskoj, saopštilo je danas makedonsko ministarstvo pravde.

U izveštaju se navodi da je turski sudski organ u zvaničnoj komunikaciji sa pravosudnim sistemom Severne Makedonije potvrdio da je Palevskom određen pritvor radi omogućavanja njegovog izručenja u Severnu Makedoniju prenela je "Telma TV". Ministarstvo pravde Severne Makedonije je ranije ovog meseca objavilo da će proces izručenja Palevskog trajati nekoliko meseci.

Palevski je uhapšen u Turskoj po međunarodnoj poternici. Istraga o ubistvu Vanje Đorčevske i Pančea Žežovskog započela je početkom meseca. Uz Palevskog, za saučesništvo su optuženi Velibor Manev, Vlatko Kešišov i Bore Videvski, koji su trenutno u zatvoru u Skoplju.

Takođe su uhapšeni Vanjin otac Aleksandar Đorčevski, osumnjičen za pomaganje u otmici kroz razmenu informacija o kretanju svoje ćerke, i Stefan Dimkovski, koji je prevezao glavnog osumnjičenog Palevskog iz Srbije u Tursku.

Podsetimo, maloletna Vanja i Panče Žežovski iz Velesa, koji su prijavljeni kao nestali 27. odnosno 24. novembra, pronađeni su mrtvi kod Skoplja i Velesa 3. decembra.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike