Skandal u školi: Otac pretio nastavnici pištoljem!

26.10.2023

17:18

0

Muškarac iznerviran zbog ponašanja dece prema njegovom sinu

Skandal u školi: Otac pretio nastavnici pištoljem!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Podignuta je optužnica protiv muškarca koji je navodno došao u školu u Zagrebu i pretio nastavnici tvrdeći da druga deca maltretiraju njegovog sina, pišu hrvatski mediji.

- U prostorijama škole, s ciljem da uplaši nastavnicu, držeći ispod ruke pištolj u futroli, rekao joj je: "Ne daj bože da se mom detetu nešto dogodi, ja ne garantiram šta će se dogoditi ako se mom sinu nešto desi". Te reči i ponašanje su kod nastavnice izazvale osećaj straha i uznemirenosti za život i sigurnost, dakle, ozbiljno je pretio, a krivično delo je počinjeno prema osobi koja je službeno lice i koja je bila na radnom mestu - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Otac se branio da je "oko 15:30 primio poziv supruge koja je bila s njihovim sinom u autu i koja mu je rekla da je njihov sin primio poziv u kojem mu jedna osoba preti da će ga prati i da će ga istući".

- Sin je ranije već primao takve pretnje od učenika iz škole. U trenutku kad mi je supruga to javila, bio sam na svom radnom mestu, ja sam čuvar, pa sam odlučio da odem u školu i prijavim to. Istina, bilo je glupo od mene što sam u školu ušao s pištoljem, ali zaboravio sam da ga skinem jer sam bio jako uzrujan. Ali, iako sam bio uzrujan, prema zaposlenima u školi nisam bio nepristojan i neugodan i nisam rekao reči koje mi se stavljaju na teret u optužnici - branio se otac.

Nastavnica je, međutim, potvrdila da joj je otac pretio. Kaže kako je njegovu pretnju shvatila ozbiljno i to ju je jako uznemirilo jer je on ušao s pištoljem u školu i bio vidno uzrujan. Njen iskaz potvrdile su i njene kolege. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike