Ustašluk hrvatske policije! Zlostavljali kolegu srpske nacionalnosti: "Pazi da se ne ponovi 1941!"

13.12.2023

12:20

0

Ponižavanje je trajalo nekoliko godina, što je dovelo do toga da se kod kolege oštećenika u međuvremenu razvio psihički poremećaj

Ustašluk hrvatske policije! Zlostavljali kolegu srpske nacionalnosti: "Pazi da se ne ponovi 1941!"
Hrvatska policija - Copyright Profimedia

Četvorici hrvatskih policajaca interventne jedinice preti zatvorska kazna zbog zlostavljanja kolege srpske nacionalnosti na radnom mestu, uključujući uvrede upućene njemu i njegovim roditeljima.

Prema optužnici, četiri policajca činila su to “na radnom mestu, tokom radnog vremena, te obavljanja radnih zadataka, motivsani mržnjom prema osobama srpske nacionalnosti”.

Ponižavanje je trajalo nekoliko godina, što je dovelo do toga da se kod kolege oštećenika u međuvremenu razvio psihički poremećaj u vidu dijagnostikovanog poremećaja koji je uticao na njegovu sposobnost na radnom mestu policajca u interventnoj jedinici, navode tužitelji.

- Je l' ti majka guta ili baca? Kakav donji veš nosi? Je l' prima u du*e? Je l' se jako dere dok se je*e? Je l' voli ovako? - samo su neke od uvreda koje su stizale svakodnevno. Osim toga, vređali su mu i dedu koji je srpske nacionalnosti.

Jedan kolega mu je čak i otvoreno pretio.

- Da, koja si ti parohija? Pazi da ti ne bi bio pokopan u parohiju, dobro pazi da mi ne bi ponovili 1941! Znaš, ono NDH i tako to… - u istom su tonu vređali i njegovog dedu.

Zlostavljanog policajca posebno je pogodilo to što je jedan od njih bio komandir interventnog odeljenja, a drugi vođa interventne grupe, dakle na rukovodećim položajima, ali su i oni učestvovali u njegovu višegodišnjem zlostavljanju na radnom mestu, piše Danica.

Podsećamo i na skandal u tramvaju u Zagrebu gde su Deda Mraz i njegova pomoćnica pevali ustašku pesmu i uzvikivali "Za dom spremni".

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike