Osvanuo još jedan grafit mržnje prema Srbima u Splitu! (FOTO)

28.11.2023

11:34

0

Grafit su obrisali stanari

Osvanuo još jedan grafit mržnje prema Srbima u Splitu! (FOTO)
Split - Copyright Pixabay

Na splitskim Gripama opet su se pojavili grafiti s govorom mržnje usmerenim prema Srbima koje su sami stanari izbrisali.

Nakon što su prošlog meseca izbrisani brojni grafiti govora mržnje i antisemitizma, na splitskim Gripama ponovo su se pojavili u ponedeljak pa je reagovao Gradski kotar Gripe, čiji je predsednik Karlo Pilko, inače izabran na listi SDP-a, Možemo, Nove levice i HSU-a, pozvao građane da bez straha prijave počinitelje.

- Dragi sugrađani, nemojte se bojati da prijavite počinitelje ako su vam poznati jer ćemo samo na takav način, zajednički moći da rešimo ovaj problem. Ne zaboravite, uklanjanje svakog ovakvog natpisa ide iz vaših džepova, iako vi niste i ne možete biti krivi za frustracije pojedinaca. Prijavite počinitelje ili policiji (II. PP) ili u GK Gripe - stoji u pozivu upućenom građanima, piše portal hrvatskog nedeljnika Novosti.

Podsećaju da su prošlog meseca u nekoliko dana na prostorijama "Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore Peper Split" na Gripama osvanule slične poruke s ustaškim simbolima, porukama mržnje i pretnjama.

Tek što su izbrisane istog dana slične su se pojavile i u centru Splita, gde su na spoljnom zgrade Hrvatskog fudbalskog kluba Split crvenim sprejom ispisane antisemitske i nacionalističke poruke, uz isticanje ustaških simbola, pa na autobusnoj stanici u Vukovarskoj gde su nepoznati počinitelji napisali "Juden raus" uz stilizovano "U" s krstom.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike