Sramotno: Vehabija iz BiH otvoreno poziva na nasilje muškaraca nad ženama, tvrdi da neposlušne žene treba udariti, a dao i uputstva!

06.12.2023

14:12

0

"Kad dođe udarac, onda je to odgojni udarac, ne iskazivanje srdžbe", kaže Pezić

Sramotno: Vehabija iz BiH otvoreno poziva na nasilje muškaraca nad ženama, tvrdi da neposlušne žene treba udariti, a dao i uputstva!
Elvedin Pezić - Copyright Facebook_Elvedin Pezić

Elvedin Pezić na društvenoj mreži poznat je po tezi o neposlušnim ženama koje treba i udariti!

Ovaj vehabija i “muslimanski influenser” ponovio je svoje opskurno i retrogradno tumačenje odnosa muškarca i žene.

On svojim tumačenjem raznih životnih pitanja ljude vraća u srednji vek, pa tako muškarce podučava na koji način trebaju da tuku žene, a da im na telu ne ostaju masnice.

Facebook_Elvedin Pezić
 

- Kad dođe udarac, onda je to odgojni udarac, ne iskazivanje srdžbe. To je udarac koji ne ostavlja trag. To je udarac koji ne ostavlja masnice. Udarac koji izbegava lice. Taj udarac pokazuje ženi i kaže: „Vidi dokle si došla kad ne možemo rešiti problem niti razgovorom niti uskraćivanjem intime. Dovodiš me do toga da moram pribegavati metodi udarca“ – naveo je Pezić.

Bez čupanja obrva 

Ovaj vehabijski “guru” u svojim video prilozima odgovara na najrazličitija pitanja vezana za svakodnevni život: od odlaska u teretanu, preko čupanja obrva do nošenja mobilnog telefona u WC.

Tako veli da je čupanje obrva “strogo zabranjeno u islamu” i ženama i muškarcima – pa će oni koji ipak čupaju obrve “biti prokleti prema hadisima Allahovog Poslanika” – dok nošenje mobilnog telefona u WC “nije sporno ako mobilni telefon ima instaliranu aplikaciju Kurana”, pri čemu se mora poštovati uslov “da aplikacija nije otvorena i vidljiva prilikom ulaska u WC”.

A što se tiče odlaska u teretanu, islam “ne zabranjuje da čovek diže tegove i jača svoje telo”, ali Pezić savetuje da se ne ide u teretane ako su tamo “žene koje su nepropisno obučene” i ako “svira muzika”. I video igre su načelno dozvoljene “ako u njima nema ništa zabranjeno”, odnosno “ako nema psovanja vere, muzike…”.

I inače je muzika visoko na Pezićevoj listi zabranjenih stvari, o čemu svedoči njegov odgovor na pitanje sme li se decu voditi na časove violine:

Violina se u islamu smatra muzičkim instrumentom, a svi muzički instrumenti u islamu su zabranjeni. Muzika je u islamu zabranjena jer ona nastaje korišćenjem muzičkih instrumenata. Samim tim zabranjeno je bilo kakvo promovisanje tih instrumenata kao i odlazak na časove i zabranjeno je upisivati decu na “časove violine” - podučava Pezić.

Svojim stavovima Pezić otvoreno poziva muškarce na nasilje nad ženama, dajući im čak opravdanje za takvo ponašanje, kao da je žena njihova svojina i nema nikakvih prava.

Pezić samo na Facebooku ima oko 350.000 pratilaca koji ga nazivaju šejhom.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Avaz

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike