Ministar pravde Severne Makedonije: Smrtna kazna za ubice tinejdžerke bi bila "spas" za te monstrume!

04.12.2023

16:25

0

Ja sam među onim građanima u ovoj zemlji koji misle da bi smrtna kazna bila spas za te monstrume i ja sam na toj strani da oni do kraja života u svojoj svesti proživljavaju ono što su uradili.

Ministar pravde Severne Makedonije: Smrtna kazna za ubice tinejdžerke bi bila "spas" za te monstrume!
Copyright Wikipedia

Makedonski ministar pravde Krener Loga izjavio je danas da bi smrtna kazna za osumnjičene za ubistvo 14-godišnje V.G. iz Skoplja bila spas za njih. 

"Potreseni smo i šokirani ovim događajem. Doživotni zatvor je najmanja kazna koja treba da se izrekne ovim čudovištima ove tragedije", rekao je Loga.

On je dodao da Ustav Severne Makedonije zabranjuje smrtnu kaznu, ali je istakao i da bi ona bila spas za njih, prenosi Plus info. 

"Ja sam među onim građanima u ovoj zemlji koji misle da bi smrtna kazna bila spas za te monstrume i ja sam na toj strani da oni do kraja života u svojoj svesti proživljavaju ono što su uradili. Doživotni zatvor je najmanja kazna koju naše institucije treba da izreknu", izjavio je Loga.

Facebook/Printscreen/Zorica Gjorcevska
 

 

Podsetimo, unedelju su nađena tela Vanje Đorčevske i Pančeta Žežovskog, a veruje se da ih je ubila ista kriminalna grupa. Oliver Spasovski izneo je detalje ubistva devojčice na konferenciji za medije.

Osim što je ubijena, Vanja Đorčevska je i zakopana u okolini Skoplja, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Spasovski. Prema njegovim rečima, MUP ima u pritvoru izvršioce dva ubistva - devojčice Vanje i Pančeta Žežovskog.

 

- U vezi sa dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, tri osobe su u pritvoru, jedna je van zemlje, a peto lice, otac maloletnice, jeste privedeno, obavljeno je saslušanje, mere će uzeti po nalogu Tužilaštva. Motiv je koristoljublje, pri čemu je jedno od lica, u dogovoru i sa znanjem člana porodice, organizovalo izvršenje krivičnog dela, kako bi od majke iznudilo novac, kako bi ubuduće svi umešani imali materijalne koristi - kaže Spasovski.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike