Ljupče pobegao nakon monstruoznog ubistva male Vanje! Evo kako je to izveo, oglasio se njegov advokat - Tražio je da ga vozim u Beograd...

04.12.2023

12:40

1

Autor: J. S. J.

Advokat kaže da nije znao ništa o ubistvu Vanje Đorčevske, čije je telo nađeno nakon sedam dana potrage

Ljupče pobegao nakon monstruoznog ubistva male Vanje! Evo kako je to izveo, oglasio se njegov advokat - Tražio je da ga vozim u Beograd...
Copyright Facebook/Printscreen/Палевски Љупчо

Vasko Stojkov, advokat Ljupča Palevskog, glavnog osumnjičenog za ubistvo Vanje Đorčevske (14) iz Skoplja, rekao je u telefonskom razgovoru za makedonsku Telmu da nije znao da je on odgovoran za ubistvo devojčice.

Kako je danas saopštio ministar policije, Palevski je pobegao u Beograd.

Advokat Stojkov je ispričao da ga je Palevski zamolio da ga odveze u Beograd jer nije imao vozilo i nije mogao da nađe notara da mu prevede vozilo.

- Nisam imao nikakve veze sa ovim. Znam da je trebalo da ide u Beograd, rekao je da je zakazao preglede. Rekao sam mu da ću ga odvesti, nisam znao ništa o ubistvu - rekao je Stojkov.

Istakao je da se on vratio za Skoplje, a da je Palevski ostao u Beogradu jer je morao na ispitivanje.

- Ostao je u Beogradu jer je sutradan morao na preglede, i rekao je da će se vratiti ako sve bude u redu. Ako ne bude, rekao je da će ići u Istanbul. Kada sam se vratio, policija me je prvo pretresla i pitala, a onda sam im rekao - kaže advokat Stojkov.

Advokat tvrdi: Ništa nisam znao

Facebook/Printscreen/Zorica Gjorcevska
 

 

On je rekao da nije znao ništa o ubistvu Vanje Đorčevske, čije je telo nađeno nakon sedam dana potrage.

Kada je shvatio za šta se sumnjiči Palevski, advokat Stojkov mu je poslao poruku da se vrati i da izjavu, jer se radi o ozbiljnoj stvari.

Međutim, nije želeo da otkrije da li je i kakav odgovor dobio, rekao je da je to rekao policiji, ali od tada nema kontakt sa Palevskim, koji mu je, osim što mu je u pojedinim slučajevima bio advokat, bio i prijatelj.

Stojkov objašnjava da je imao dobru nameru da mu pomogne.

- Ja sam advokat i da sam išta znao, sigurno ne bih to krio - rekao je Stojkov u telefonskom razgovoru za Telmu.

Mala Vanja nestala je 27. novembra na putu do škole. Njeno telo pronađeno je juče u selu na obodu Skoplja, a veruje se da je ubijena istog dana kada je nestala.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telma.mk

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike