Bruka i sramota novog ministra: Skinuo sliku Paje Jovanovića, pa odlučio da preda Srbe Prištini (VIDEO)

30.11.2023

12:07

0

A nekada je bio veliki Srbin i rusofil...

Bruka i sramota novog ministra: Skinuo sliku Paje Jovanovića, pa odlučio da preda Srbe Prištini (VIDEO)
Andrej Milović - Copyright Foto: Printscreen/Youtube/A Plus TV Montenegro

Tek što je preuzeo funkciju ministra pravde, Andrej Milović je najpre iz svog kabineta uklonio repliku slike Paje Jovanovića "Seoba Srba", prenose mediji.

Nedugo zatim, Milović se sastao sa "ambasadorkom" Prištine Arijanom Hodžom i tom prilikom predložio potpisivanje bilateralnog sporazuma o izručenju između Crne Gore i takozvanog "Kosova".

- Ministar Milović je predložio potpisivanje bilateralnog sporazuma o izručenju između Crne Gore i Kosova, kao ključnog koraka ka unapređenju međusobne pravne saradnje. Naglasio je da je dosadašnja saradnja bila dobra, izražavajući očekivanje da će u budućnosti postati još bolja, i doprineti regionalnoj stabilnosti - navodi se u saopštenju ministarstva.

A nekada je bio veliki Srbin i rusofil

Milović ne prestaje da pravi skandale otkako je stupio na dužnost, a prvi je bio kada nije hteo da dođe na primopredaju dužnosti, što je uobičajeni bonton kada se menjaju ministri. 

Nakon je Milović odjednom postao i veliki evropejac, kome smeta slika Seoba Srba, pa ju je uklonio iz kabineta.

 No, internet sve pamti, pa tako je ostala zabeležena i Milovićeva prošlost. Ne znamo da li se dotični iste stidi i odriče, mada nas na osnovu najnovijih poteza ne bi čudilo da je tako. 

Nekada je Milović govorio da je Crnoj Gori najveći prijatelj Rusija, a ne Zapad, no ako ne verujete našim rečima, najbolje pogledajte video sami, pa zaključite. 

Iako je bivši ministar pravde Marko Kovač odbio izručenje dvojice ljudi koje Priština traži kako bi im sudila za navodne ratne zločine, Milović je rešio da sarađuje sa Prištinom!?!

U saopštenju Ministarstva pravde Crne Gore navodi se da je Hodža predložila potpisivanje dva dodatna sporazuma, od kojih je prvi o uzajamnom izvršenju sudskih odluka, kao i sporazum o uzajamnoj pravnoj pomoći kako bi se ojačala saradnja. Takođe, Hodža je izrazila neslaganje zbog odluke Kovača da ne isporuči lica koja Priština traži i podsetila da je Priština Crnoj Gori prošle godine izručila jednu osobu, a u toku je proces razmatranja zahteva o izručenju još jedne.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike