Bruka živi dovijeka: Sraman potez novog crnogorskog ministra pravde, a nekada je ovako govorio dok je srbovao(VIDEO)

07.11.2023

12:11

0

No, internet sve pamti, pa tako je ostala zabeležena i Milovićeva prošlost. Ne znamo da li se dotični iste stidi i odriče, mada nas na osnovu najnovijih poteza ne bi čudilo da je tako

Bruka živi dovijeka: Sraman potez novog crnogorskog ministra pravde, a nekada je ovako govorio dok je srbovao(VIDEO)
Andrej Milović - Copyright Printscreen/YouTube/RTCG

Novi ministar pravde Crne Gore, Andrej Milović uklonio je sa zida svoje kancelarije reprodukciju poznate slike Paje Jovanovića "Seoba Srba" i na njeno mesto postavio ulje na platnu slikara Srđana Vukčevića "Justicija".

Reprodukciju Jovanovićeve slike postavio je nekadašnji ministar pravde Vladimir Leposavić, a o(p)stala je na zidu pored kojeg su najčešće pravljene fotografije ministara i njihovih gostiju i dok je ministar bio Marko Kovač.

Međutim, kako piše podgorički Dan,  jedan od prvih poteza novog ministra pravde Andreja Milovića, funkcionera Pokreta Evropa sad, bilo je upravo skidanje ove reprodukcije i on je to učinio lično. Zasukao je rukave, skinuo reprodukciju sa zida, iz susedne kancelarije uzeo "Justiciju", očistio je od prašine i stavio je na zid. Vrlo brzo se ukazala prilika da se to ovekoveči jer je pored "Justicije" fotografisan ambasador Austrije Karl Miler. 

Milović je, dok je zamenjivao slike u svojoj kancelariji, prokomentarisao da "Seoba Srba" ostaje u Ministartsvu pravde, ali da će ubuduće biti u kancelariji njegovog šefa kabineta. Istakao je i da nema ništa protiv slike Paje Jovanovića, ali smatra da je prikladnije da u njegovom kabinetu bude "Justicija". 

A nekada je bio veliki Srbin i rusofil i ovako je govorio

Milović ne prestaje da pravi skandale otkako je stupio na dužnost, a prvi je bio kada nije hteo da dođe na primopredaju dužnosti, što je uobičajeni bonton kada se menjaju ministri. 

Sada je Milović odjednom postao i veliki evropejac, kome smeta slika Seoba Srba. No, internet sve pamti, pa tako je ostala zabeležena i Milovićeva prošlost. Ne znamo da li se dotični iste stidi i odriče, mada nas na osnovu najnovijih poteza ne bi čudilo da je tako. 

Nekada je Milović govorio da je Crnoj Gori najveći prijatelj Rusija, a ne Zapad, no ako ne verujete našim rečima, najbolje pogledajte video sami, pa zaključite. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Dan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike