Snimao ga i ismevao, pa sve okačio na društvene mreže: Optužen radnik pumpe koji se rugao Mladenu Duliću, mladiću koji se na kraju ubio

22.11.2023

15:37

0

Okružno javno tužilaštvo iz Banjaluke podiglo je optužnicu protiv Trišića zbog krivičnog dela zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje

Snimao ga i ismevao, pa sve okačio na društvene mreže: Optužen radnik pumpe koji se rugao Mladenu Duliću, mladiću koji se na kraju ubio
Mladen Dulić - Copyright 24sedam/Facebook/Instagram

Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv radnika pumpe Veljka Trišića (45) iz Laktaša koji je snimao i ismejavao Mladena Dulića (22), mladića iz Laktaša i proširio snimak društvenim mrežama nakon čega je mladić doživio veliku duševnu bol koja je rezultiralo samoubistvom. 

Okružno javno tužilaštvo iz Banjaluke podiglo je optužnicu protiv Trišića zbog krivičnog dela zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Prema navodima optužnice 26. oktobra 2022.godine, na benzinskoj pumpi u Laktašima, nakon što se oštećeni interesovao za posao kod optuženog, koji je bio radnik benzinske pumpe, on mu je, svestan da je oštećeni mlađa osoba, bez životnog iskustva i osoba sniženih intelektualnih sposobnosti, ponudio običan list papira uveravajući ga da popunjava prijavu za posao.

- Uključio je kameru na svom mobilnom telefonu kako bi zabeležio celi tok popunjavanja navodne prijave za posao, i tom prilikom mu postavljao pitanja koja nisu u vezi sa poslom s ciljem ismejavanja i prema oštećenom postupao na način kojim se vređa ljudsko dostojansvo - navodi se u optužnici.

Dodaje se da je, nakon što je sačinio takav snimak, optuženi sa ciljem ismejavanja oštećenog, prosledio putem Vajbera svojim radnim kolegama svestan da će na takav način povrediti dostojanstvo oštećenog, što je i hteo, i da će takav snimak dospeti do šire javnosti pa i do oštećenog.

- Kada je oštećeni od svojih poznanika saznao da je navedeni snimak objavljen na društvenim mrežama isti je doživeo veliku duševnu bol zbog povrede ličnosti i narušavanja dostojanstva usled čega je 28. oktobra 2022. godine sebi oduzeo život vešanjem u pomoćnom objektu porodične kuće u Laktašima - piše u optužnici.

Ističe se da je optuženi postupao prema drugom na način kojim se vređa ljudsko dostojanstvo i tako počinio krivično delo zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”. Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na [email protected].

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Mondo.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike