Policija utvrđuje okolnosti povodom ustaških pokliča "za dom spremni" u Vukovaru (VIDEO)

19.11.2023

15:52

0

U koloni sećanja bili su Zoran Milanović, Andrej Plenković, Gordan Jandroković i Ivan Penava

Policija utvrđuje okolnosti povodom ustaških pokliča "za dom spremni" u Vukovaru (VIDEO)
Ustaški vandali - Copyright YouTube/Kosovo online

Hrvatska policija saopštila je danas da sprovodi aktivnosti u vezi sa "sporadičnim" uzvicima "za dom spremni" koji su se čuli u Vukovaru tokom prolaska kolone sećanja u subotu.

Kako je rekao portparol Policijske uprave vukovarsko-sremske Dragoslav Živković, MUP je nadzirao događaj i sprovodi aktivnosti kako bi se utvrdile "sve okolnosti i u vezi sa tom situacijom", prenosi Hina.

U koloni sećanja, kojom je u subotu obeležena 32. godišnjica stradanja Vukovara ratu u bivšoj SFRJ nalazilo se, po podacima gradskih vlasti, 150.000 ljudi. 

Tokom prolaska kolone gradskim ulicama sporadično su se mogli čuti uzvici "za dom spremni", a pojedinci su pozdravljali dizanjem ruke. 

U koloni sećanja bili su predsednik Hrvatske Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković, predsednik Sabora Gordan Jandroković i gradonačelnik Vukovara  Ivan Penava.

Penava je nekoliko dana ranije poručio da oni koji misle da narušavaju dignitet i dostojanstvo vukovarske žrtve u Domovinskom ratu nepriznavanjem vrednosti Domovinskog rata ili misle da u Vukovaru "mere kukuruz", ne treba da dolaze 18. novembra u Vukovar.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike