Nakon sastanka sa Spajićem: Razrešene sve dileme, izvestan datum početka sprovođenja Popisa

09.11.2023

17:48

0

Nakon sastanka je predsednik opštine Nikšić Marko Kovačević saopštio da su sa premijerom Spajićem imali sadržajan sastanak, a Vlada im je predočila mogućnosti da se postigne određena vrsta političkog dogovora

Nakon sastanka sa Spajićem: Razrešene sve dileme, izvestan datum početka sprovođenja Popisa
Ilustracija - Copyright Pixabay

U okviru konsultacija povodom sprovođenja Popisa stanovništva u Crnoj Gori, a koji je zakazan za 30. novembar predsednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić sastao se danas sa predstavnicima lokalnih samouprava.

– Važno je da na najbolji način i uz najširi konsenzus rešimo pitanje sprovođenja Popisa koji će nam dati relevantne podatke za dalji razvoj Crne Gore u našem zajedničkom interesu – poručio je predsednik Vlade i izrazio zadovoljstvo susretom sa čelnicima lokalnih samouprava što je, kako je kazao, dobra platforma za saradnju i po drugim pitanjima važnim za društveni razvoj.

Spajić je upoznao sagovornike i sa razgovorima koje je imao sa predstavnicima parlamentarnih partija, nevladinog sektora i predstavnika manje brojnih naroda.

– Postoji dobra volja Vlade i moja lično da se izađe u susret svim zahtevima koji su konstruktivni i dobronamerni – istakao je on.

Predstavnici opština su iskazali pozitivan odnos prema spremnosti Vlade Crne Gore da u neposrednoj komunikaciji sa lokalnim samoupravama doprinosi rešavanju problema i upoznali premijera o preduzetim aktivnostima na planu sprovođenja Popisa u planiranom terminu.

Sagovornici su razmatrali modele za finalizaciju pripremnih procedura i iskazali očekivanje da će sam proces kao i današnji dijalog proteći u civilizovanoj i demokratskoj atmosferi.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Uprave za statistiku i ministri Fatmir Đeka i Novica Vuković.

Nakon sastanka je predsednik opštine Nikšić Marko Kovačević saopštio da su sa premijerom Spajićem imali sadržajan sastanak, a Vlada im je predočila mogućnosti da se postigne određena vrsta političkog dogovora i da se popis održi uz određene kontrole.

- Mi smo se kao predsednici opština većinski saglasili sa tim da smo otvoreni i kao popisne komisije i kao opštine za puni sistem kontrole popisa. Nismo izvodili konkretne zaključke, ali je sasvim izvesno da će se popis održati 30. novembra - kazao je on. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike