Srbomrzac i dalje u bekstvu: Mahmuljin se navodno leči u bolnici, a Turska ne može da ga locira!

07.11.2023

13:48

0

Ratni zločinac se nalazi na Interpolovoj poternici

Srbomrzac i dalje u bekstvu: Mahmuljin se navodno leči u bolnici, a Turska ne može da ga locira!
Sakib Mahmuljin - Copyright Ilustracija/Wikipedia/Printscreen/Youtube/MTV IGMAN

Skoro godinu dana od raspisivanja poternice za Sakibom Mahmuljinom, osuđenim za zločine nad Srbima u Vozući i Zavidovićima, Republika Turska još nije utvrdila njegovu lokaciju, a Sud BiH navodi da im je dostavljena medicinska dokumentacija o njegovom lečenju.

Sud BiH podseća da Mahmuljin nije došao na izdržavanje kazne zatvora 6. decembra 2022, a po zadnjoj informaciji koju imaju, on se nalazi u Turskoj na lečenju.

- Dostavio je medicinsku dokumentaciju klinike iz Turske, a Sud nema informacije da li je osuđeni završio s lečenjem. Po zadnjoj informaciji koju je Sud BiH dobio od Republike Turske, osuđeni Sakib Mahmuljin nije još uvek lociran u Turskoj – naveli su iz Suda BiH, koji je u novembru prošle godine izdao naredbu za raspisivanje međunarodne poternice za Mahmuljinom.

Slika ekrana/Jutjub/MTV IGMAN
Sakib Mahmuljin

Podsetimo, nakon što mu je izrečena  presuda, sud nije odredio i kaznene mere, te je on pobegao u Tursku. On je 23. novembra 2022. godine trebalo da se javi Sudu BiH kako bi preuzeo papire za stupanje na izdržavanje izrečene kazne zatvora.

Za zločine koje je počinio odred "El Mudžahidin" sudilo se i nekadašnjem glavnom komandantu Armije BiH Rasimu Deliću u Haškom tribunalu, ali je on oslobođen optužbi, jer Pretresno veće nije moglo zaključiti van razumne sumnje da je Delić imao razloga da zna da će ti zločini biti počinjeni ili da su već počinjeni.

Podsetimo, Sakib Mahmuljin drugostepenom presudom osuđen je na osam godina zatvora zbog zločina nad Srbima na području Vozuće i Zavidovića 1995. godine.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike