Ruka mu se pozlatilla: Ovaj ministar je dva puta osvetlao obraz Crnoj Gori u svega nekoliko dana! (FOTO)

30.10.2023

17:03

0

Ministar Kovač je ocenio da se i u ovom slučaju može raditi o zloupotrebi prava u političke svrhe

Ruka mu se pozlatilla: Ovaj ministar je dva puta osvetlao obraz Crnoj Gori u svega nekoliko dana! (FOTO)
Vlada Crne Gore - Copyright Wikipedia

Ministarstvo pravde Crne Gore,  odbilo je da Prištini izruči Živka Vuksanovića, radi krivičnog gonjenja za krivično delo navodnog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Ministar Marko Kovač je odbio izručenje državljanina Srbije Prištini, zbog sumnje da je reč o političkom progonu.

Vuksanović je po poternici u Crnoj Gori uhapšen 1. oktobra ove godine. Nakon hapšenja njemu je bio određen ekstradicioni pritvor. Ministar Kovač je ocenio da se i u ovom slučaju može raditi o zloupotrebi prava u političke svrhe, kao što je to slučaj sa Momčilom Vukotićem čije izručenje Prištini je takođe nedavno odbio. 

Gov.me
 

Kovač je u rešenju ocenio da zbog veoma loših odnosa Beograda i Prištine, nedostatka direktne saradnje, te činjenice da radnje koje se Vuksanoviću stavljaju na teret nisu ni konkretizovane, ni dokazima potkrepljene, i u ovom slučaju preovladava politička dimenzija. Eventualnim izručenjem Vuksanovića, zaključuje, bio bi povređen član 3 Evropske konvencije o ljudskim pravima.

Minisar Kovač je nedavno odbio zahtev Prištine da im Crna Gora izruči Momčila Vukotića (61), rođenog u Peći sa boravištem u izbegličkom naselju Rudeš u Beranama. Vukotić je takođe bio uhapšen po zamolnici Prištine zbog sumnje da je počinio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike