Ukrali hiljade evra jednim klikom: Žena (64) prijavila prevaru zbog koje je ostala bez velikog novca

23.10.2023

13:14

0

Protekle nedelje nju je nazvala nepoznata ženska osoba, te je na mejl primila link gde se od nje tražilo da upiše bankovne podatke, što je ona i učinila. I tu nastaje drama

Ukrali hiljade evra jednim klikom: Žena (64) prijavila prevaru zbog koje je ostala bez velikog novca
Ilustracija - Copyright Pixabay

Splitsko-dalmatinska policija u petak je primila prijavu 64-godišnje žene koja je nasela na internet prevaru. Naime, kako je ona ispričala, pre izvesnog vremena ona je uložila novac u kupovinu kriptovaluta.

Kako navodi, protekle nedelje nju je nazvala nepoznata ženska osoba, te je na mejl primila link gde se od nje tražilo da upiše bankovne podatke, što je ona i učinila. I tu nastaje drama. Nakon provere bankovnog računa utvrđeno je da joj nedostaje šest hiljada evra. 

- Kako ne bi postali žrtva ovakve ili slične prevare, građanima savetujemo da budu vrlo oprezni u internet kupovini i kome se obraćaju za kupovinu i prodaju. Posebno se treba obratiti pažnja kome se ustupaju lični podaci, loznike za online bankarstvo, pin kodove platnih kartica...

U cilju informisanja i savetovanja građana o sigurnosti na internetu i posebno "online" prevarama, Policijska uprava splitsko-dalmatinska sprovodi projekt naziva "SafetyNet-Bitka za sigurnost" jer želimo da 2023.godina bude godina sigurnijeg interneta u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Jedan od ciljeva ovog preventivnog projekta je pokazati građanima kolika je zapravo opasnot "online" kriminala - poručuje policija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike