Princ Filip posetio Crnu Goru, pa doživeo neprijatnost: "Neko ima baš bujnu maštu"

16.08.2021

14:40 >> 16:28

0

Zbog ove dezinformacije, reagovali su i princ Filip i crnogorsko ministarstvo unutrašnjih poslova

Princ Filip posetio Crnu Goru, pa doživeo neprijatnost: "Neko ima baš bujnu maštu"
Copyright Princ Filip i princeza Danica Foto Twitter/Filip Karađorđević

Princ Filip i princeza Danica Кarađorđević ovih dana borave u Crnoj Gori. Njihovu posetu svetinjama donekle je onespokojila dezinformacija da su koristili helikopter MUP-a Crne Gore, zbog čega su reagovali i princ Filip i crnogorsko ministarstvo.

Prinčevski par prenosio je prijatne utiske iz Crne Gore, zahvaljivao se divnim i ljubaznim domaćinima na gostoprimstvu.

Princ Filip Karađorđević sa suprugom Danicom boravio je, između ostalog i na Cetinju gde je obišao Cetinjski manastir i planinu Lovćen.

Tom prilikom, u Cetinjskom manastiru, susreo se sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem.

– Bilo nam je zadovoljstvo da u Cetinjskom manastiru posetimo izabranog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija. Njegova mudrost, dobrota i ljubav prema Crnoj Gori i svim njenim građanima čine ga dostojnim naslednikom blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, napisao je princ Filip Karađorđević na Tviter nalogu.

Iako je princ iz Crne Gore poneo divne utiske, zbog dezinformacije da mu je tokom posete bio ustupljen helikopter MUP-a Crne Gore morali su da reaguju i on i ministarstvo.

MUP Crne Gore saopštio da nisu tačni navodi da je njihovim helikopterom princ Filip Karađorđević sa suprugom 14. juna posetio Cetinjski manastir.

-Helikopter MUP-a Crne Gore nije prevozio gospodina Filipa Karađorđevića, odnosno nije korišten državni resurs za potrebe pomenute osobe, piše u odgovoru Ministarstva unutrašnjih poslova podgoričkoj Anteni M.

pročitajte još

Princ Filip Karađorđević takođe je saopštio da je netačna informacija da mu je Ministarstvo ustupilo helikopter kako bi sa svojom suprugom Danicom obilazio Crnu Goru.

– To nije tačna informacija. Neko ima baš bujnu maštu, dodao je princ.

Takođe je istakao da se povodom njihovog dolaska na Cetinje na društvenim mrežama seju bes i mržnja, ali da to prinčevski par uopšte nije osetio u komunikaciji sa Cetinjanima.

– Prošetali smo Cetinjem. Popili kafu, razgovarali sa Cetinjanima koji su bili vrlo gostoprimljivi. Pozvali su me u Etnografski muzej, koji je bio kuća mojih predaka u kojoj je rođen moj praded. Nisam osetio ni trunku agresije i besa kojima pokušavate da svađate narod, poručio je princ Filip.

Filip Karađorđević je drugi sin prestolonaslednika Aleksandra i princeze Marije da Glorije od Orleana i Bragance.

Par sa svojim naslednikom Stefanom odnedavno živi u Srbiji.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike