Napad na jedan od najjačih preostalih stubova našeg naroda na KiM: Princ Filip Karađorđević pruža podršku Savi Janjiću

12.04.2021

13:52 >> 14:38

0

Ocenjuje da je plan da se teritorija južne srpske pokrajine potpuno etnički očisti od Srba u fizičkom, kulturnom i istorijskom smislu

Napad na jedan od najjačih preostalih stubova našeg naroda na KiM: Princ Filip Karađorđević pruža podršku Savi Janjiću
Copyright Profimedia/ATA Images/M.M.

Nakon sramnog zahteva Saveta za zaštitu ljudskih prava i sloboda iz Prištine da bi protiv igumana manastira Visoki Dečani Save Janjića trebalo pokrenuti istragu zbog ratnih zločina, oglasio se princ Filip Karađorđević ocenjujući taj čin kao napad na jedan od najjačih preostalih stubova našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

-Napadi na preostale Srbe i vekovnu instituciju srpskog naroda, Srpsku pravoslavnu crkvu, ne jenjavaju, u sveobuhvatnom planu da se teritorija južne srpske pokrajine potpuno etnički očisti od Srba u fizičkom, kulturnom i istorijskom smislu. Napad na jedan od najjačih preostalih stubova našeg naroda na Kosovu i Metohiji, igumana Visokih Dečana oca Savu Janjića, koji je ujedno i jedna od najotvorenijih, najpomirljivijih i isključivo dijalogu okrenutih ličnosti, pokazuje sav demokratski kapacitet institucija na Kosovu, napisao je princ Filip na Tviteru.

pročitajte još

On dodaje da je otac Sava Janjić postao meta upravo zato što je njegova blagost i otvorenost pokazala da ne postoji samo jedna strana priče i što je sve više ljudi u svetu spoznaje.

-Nemam sumnju da svi napadi dolaze iz jednog centra i da podsetim da je pre 40 godina, kroz studentske proteste o uslovima u studentskom gradu u Prištini, započela orkestrirana eskalacija etničkog nasilja prema institucijama i tadašnjoj državi, na identičan način kako to danas čine tzv. nevladine organizacije, započinjući linč, zaključio je princ Filip.

Nakon sramnog zahteva, iguman Sava Janjić nazvao je “lažima i uvredama” optužbe za ratne zločine koje su iznete na njegov račun u pojedinim prištinskim medijima i poručio: ”Blaženi ste kada vas sramote i progone i lažući govore protiv vas svakojake rđave riječi, zbog mene. Radujte se i veselite se, jer je velika plata vaša na nebesima”.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike